Životinje ugrožene poplavama bez pomoći zbog propusta Uprave za veterinu

Izvor: Radio 021, 06.Avg.2014, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Životinje ugrožene poplavama bez pomoći zbog propusta Uprave za veterinu

Uprava za veterinu propustila je da blagovremeno potpiše ugovor o saradnji sa Svetskom organizacijom za zaštitu životinja zbog čega neće stići pomoć za životinje iz područja ugroženih poplavama, navodi se u saopštenju Veterinarske komore.

U saopštenju se dodaje da je projekat trebalo da stupi na snagu 15. jula ove godine i da je Uprava za veterinu potpisala ugovor tek 28. jula, ali da je Direkcija za operacije u katastrofama Svetske organizacije za zaštitu životinja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ocenila da nije moguća blagovremena primena predloženih mera, jer se kosi sa njihovim standardnim operativnim procedurama.

Predloženi projekat imao je za cilj ublažavanje problema izazvanih poplavom, kroz vakcinaciju životinja i dostavu paketa lekova veterinarskim organizacijama u Srbiji. Pomoć je trebalo da podrazumeva i nabavku dijagnostičkih klopki za komarce, s ciljem nadzora groznice zapadnog Nila i plavog jezika.

"Na žalost, ništa od ovog nije ostvareno u Srbiji onda kada je bilo najpotrebnije i to zbog kašnjenja Uprave za veterinu u obavljanju formalne procedure provere i potpisivanja sporazuma o saradnji", navodi se u saopštenju za javnost Veterinarske komore Srbije.

Dodaje se da je ovakav epilog bez presedana u istoriji Svetske organizacije za zaštitu životinja, koja je dugačka punih 50 godina.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.