Izvor: Radio 021, 05.Jul.2020, 19:41

Više od 120 ljudi poginulo ili nesto u poplavama u Kini

U poplavama i sezonskim obilnim kišama na jugu Kine više od 120 osoba je umrlo ili nestalo.

Nacionalna meteorološka služba izdala je žuti meteo alarm za nedelju pre podne, i to je treći od četiri nivoa alarma koji je izdat za nekoliko kineskih provincija medju kojima su gradovi Šangaj i Čongćing. Pljuskovi su predvidjeni i u ponedeljak.

Televizija CCTV prenela je snimke poplavljenih ulica u provinciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Anhui, dok je u južnoj provinciji Đijangsi evakuisano oko 8.000 ljudi, a 54 kuće su srušene u nevremenu prethodnih dana.

Poplave širom Kine uništile su 17.000 domova i napravile štetu od 41,6 milijardi juana (5,9 milijardi dolara).

Mediji prenose da je prema prvom bilansu, 121 osoba umrla ili nestala u tom nevremenu.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.