U Makedoniju krenula 43 srpska vatrogasca

Izvor: B92, 10.Avg.2016, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Makedoniju krenula 43 srpska vatrogasca

Beograd -- Pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije Boban Stevanović rekao je da su 43 vatrogasca spasioca upućeni u Makedoniju da pomognu stanovništvu.

Vatrogasci su upućeni iz Niša, Kragujevca, Beograda, Kruševca, Jagodine, a u skladu sa zahtevom iz Makedonije, kaže Stevanović, upućeno je 30 pumpi i 13 vozila vatrogasno spasilačkih, sa ciljem da crpe vodu iz podruma.

Kako kaže razmere štete su ogromne, oštećeni su putni pravci, kuće, a najteže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su ljudski životi koje je odnela poplava.

Vatrogasci spasioci ostaće, nastavlja on, sedam do 10 dana, ali ako bude potrebe i duže jer se situacija prati na dnevnom nivou.

"Izaći ćemo u susret ako bude trebalo još da se ostane. Saradnja na terenu je odlučna, tamo su bugarski spasilački timovi", naglasio je Stevanović.

Podseća da nije prvi put da srpski spasioci odlaze na ispomoć u susedne zemlje, te da je takva pomoć upućivana u Grčku, Republiku Srpsku, BiH, Crnu Goru, Sloveniju, ali je pomoć stizala i u Srbiju iz tih zemalja kada je našoj zemlji bilo potrebno.

Srbija je član Evropskog mehanizma za civilnu zaštitu od 2015. godine, podseća Stevanović, te joj je pomoć susednim zemljama tokom poplava ili požara i obaveza.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Kruševac,   Jagodina

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Makedoniju poslato 43 vatrogasca sa 13 specijalnih vozila

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Avg.2016

Zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Boban Stevanović izjavio je danas da je 43 vatrogasca iz više gradova Srbije poslato u Makedoniju kako bi pomogli u saniranju štete nastale u nedavnom nevremenu...Stevanović je za Radio-televiziju Srbije rekao...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

I niški vatrogasci pomažu Makedoncima nakon poplava

Izvor: JužneVesti.com, 10.Avg.2016

Nakon velikog nevremena koje je 6. avgusta pogodilo Skoplje, kada je u poplavama stradalo 22 ljudi, u Makedoniju su poslata 43 vatrogasca iz Niša i drugih gradova Srbije, koji će narednih dana pomagati u raščišćavanju terena i saniranju štete.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.