Izvor: JužneVesti.com, 30.Jan.2023, 11:57

U Kuršumliji 7 mostova oštećeno u poplavama, u Prokuplju manja šteta na usevima

Zbog sanacije pojedinih mostova, puteva i infrastrukturnih objekata, a kako bi lakše angažovali privrednike za otklanjanje štete, u Kuršumliji će i narednih dana ostati na snazi vanredna situacija, dok gradska vlast u Prokuplju, gde je pričinjena manja materijalna šteta, najavljuje da bi ona mogla biti ukinuta do srede.

Vanredne situacije u Prokuplju i Kuršumliji su uvedene pre 10 dana, nakon što je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nivo reke Toplice na mernom mestu Pepeljevac kod Kuršumlije dostigao kotu od 377 cm, što je za desetak centimetara više od poplava koje su zadesile Toplicu tokom 2020. godine.U Kuršumliji i dalje vanredna situacija, u Prokuplju se ukida; Foto: Lj. M.

Što se tiče infrastrukture, najveća šteta je pričinjena na mostovima u gornjem toku reke Toplice. Potpuno su srušena dva mosta, jedan je oštećen i 4 su ugrožena. Velika šteta na površini od oko 50 hektara pričinjena je i na poljoprivrednom zemljištu, dok je manja šteta na stambenim objektima gde je u nekoliko njih voda prodrla u podrumskim prostorijama - rekao je Vojimir Čarapić, predsednik Opštine Kuršumlija.

Pošto je tokom poplava u Kuršumliji bilo ugroženo i vodosnabdevanje, zbog čega je isključena voda na nekoliko dana, stanje je normalizovano, ali je potrebno da se u određenom periodu urade tri uzorka od strane Instituta za javno zdravlje da bi sve bilo po propisima.

U Prokuplju je izlivanje Toplice pričinilo manju štetu, najviše na poljoprivredi, a poplavljena su i dva privatna infrastrukturna objekta, ali je sada Toplica ponovo u svom koritu i iz Gradske uprave najavljuju da će vanredna situacija biti ukinuta za nekoliko dana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.