U Kini više od 120 osoba umrlo ili nestalo u nevremenu (VIDEO)

Izvor: Beta, 05.Jul.2020, 10:46

U Kini više od 120 osoba umrlo ili nestalo u nevremenu (VIDEO)

U poplavama i sezonskim obilnim kišama na jugu Kine više od 120 osoba je umrlo ili nestalo, saopštile su danas kineske vlasti.Nacionalna meteorološka služba izdala je žuti meteo alarm za nedelju pre podne, i to je treći od četiri nivoa alarma koji je izdat za nekoliko kineskih provincija medju kojima su gradovi Šangaj i Čongćing. Pljuskovi su predvidjeni i u ponedeljak.Televizija CCTV prenela je snimke poplavljenih ulica u provinciji Anhui, dok je u južnoj provinciji Djijangsi evakuisano oko 8.000 ljudi, a 54 kuće su srušene u nevremenu prethodnih dana.Poplave širom Kine uništile su 17.000 domova i napravile štetu od 41,6 milijardi juana (5,9 milijardi dolara).Mediji prenose da je prema prvom bilansu, 121 osoba umrla ili nestala u tom nevremenu.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

U Kini više od 120 osoba umrlo ili nestalo u nevremenu

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jul.2020

U poplavama i sezonskim obilnim kišama na jugu Kine više od 120 osoba je umrlo ili nestalo, saopštile su danas kineske vlasti...Nacionalna meteorološka služba izdala je žuti meteo alarm za nedelju pre podne, i to je treći od četiri nivoa alarma koji je izdat za nekoliko kineskih provincija među...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.