Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jul.2020, 10:48

U Kini više od 120 osoba umrlo ili nestalo u nevremenu

U poplavama i sezonskim obilnim kišama na jugu Kine više od 120 osoba je umrlo ili nestalo, saopštile su danas kineske vlasti.

Nacionalna meteorološka služba izdala je žuti meteo alarm za nedelju pre podne, i to je treći od četiri nivoa alarma koji je izdat za nekoliko kineskih provincija među kojima su gradovi Šangaj i Čongćing. Pljuskovi su predviđeni i u ponedeljak.

Televizija CCTV prenela je snimke poplavljenih ulica u provinciji Anhui, dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u južnoj provinciji Đijangsi evakuisano oko 8.000 ljudi, a 54 kuće su srušene u nevremenu prethodnih dana.

Poplave širom Kine uništile su 17.000 domova i napravile štetu od 41,6 milijardi juana (5,9 milijardi dolara).

Mediji prenose da je prema prvom bilansu, 121 osoba umrla ili nestala u tom nevremenu.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Više od 120 ljudi poginulo ili nesto u poplavama u Kini

Izvor: Radio 021, 05.Jul.2020

U poplavama i sezonskim obilnim kišama na jugu Kine više od 120 osoba je umrlo ili nestalo...Nacionalna meteorološka služba izdala je žuti meteo alarm za nedelju pre podne, i to je treći od četiri nivoa alarma koji je izdat za nekoliko kineskih provincija medju kojima su gradovi Šangaj i Čongćing....

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.