U Jemenu 14 mrtvih u naletu tropske oluje

Izvor: Beta, 27.Okt.2018, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Jemenu 14 mrtvih u naletu tropske oluje

Jemenske vlasti saopštile su večeras da je u nedavnom naletu tropske oluje Luban poginulo 14 osoba i da je oko 8.000 ostalo bez krova nad glavom.Istočni deo Jemena ovog meseca pogodila je oluja sa obilnim padavinama koje su trajale tri dana. Nevreme je uzrokovalo poplave i pričinilo materijalnu štetu. Vlasti su navele da je stradala i stoka.Jemenski premijer Majin Abdulmalik Sajid izjavio je danas da je povredjeno više od 120 osoba i da se deset i dalje vode kao nestale.Sajid je pozvao medjunarodnu zajedicu da pomogne u obnovi uništene infrastrukture u Mahri, području najviše pogodjenom u nevremenu.Jemen, koji je pogodjen teškom humanitarnom krizom i gradjanskim ratom od 2015. važi za jednu od najsiromašnijih zemalja na Bliskom istoku.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Tropska oluja odnijela 14 života

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Okt.2018

ADEN - Jemenski premijer Main Abdulmalik Said rekao je danas da je u tropskoj oluji "Luban" poginulo 14 ljudi, dok je oko 8.000 ostalo bez krova nad glavom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.