Prevencija na zaštiti od poplava i dalje prioritet u Šumadiji i Kragujevcu

Izvor: Kragujevac.rs, 15.Mar.2016, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevencija na zaštiti od poplava i dalje prioritet u Šumadiji i Kragujevcu

Vlada Republike Srbije je na predlog Republičkog štaba za vanredne situacije usvojila Odluku o ukidanju vanredne situacije na celoj teritoriji Srbije, a samim tim i na teritoriji Šumadijskog upravnog okruga - rečeno je na zajedničkoj sednici Okružnog i Štaba za vanredne situacije grada Kragujevca.

Prema rečima Zorana Kočovića načelnika Uprave za vanredne situacije, stanje na području Šumadije je stabilno, ali mi i dalje sa svim lokalnim samoupravama nastavljamo da radimo na >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << preventivnim merama kako se poplave ni bi ponovile usled novih padavina.

Na području Šumadije, kako se danas čulo, pored dva klizišta u Stragarima i jednog u naselju Stanovo, aktivno je još šest na području okruga - četiri u Aranđelovcu i po jedno u Kniću i Topoli. To su već evidentirana klizišta koja su se aktivirala nakon najnovijih padavina i za čiju će sanaciju biti preduzete odgovarujuće mere u najkraćem mogućem roku. Na sednici je, takođe, konstatovano da je saradnja svih Štabova sa lokalnim samoupravama bila na izuzetnom nivou.

Kragujevac su danas posetili i predstavnici JP ''Srbijavode'' koji su zajedno sa Odeljenjem za vanredne situacije obišli vodotokove : Lepenicu, Grošnicu i Uglješnicu. Snimljeno je stanje na terenu i u skladu sa raspoloživim sredstvima biće preduzete odgovarajuće aktivnosti.

Komandant Štaba za vanredne situacije grada Kragujevca Radomir Nikolić zahvalio se svima što su odgovorno radili svoj posao tokom vanredne situacije. Na svu sreću nije bilo mnogo posla, ali je ovo bila prilika da uočimo šta je u smislu prevencije najneophodnije uraditi na teritoriji grada Kragujevca.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Kragujevac.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.