Popović: Svi po 1% za poplavljene

Izvor: B92, 26.Maj.2014, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Svi po 1% za poplavljene

Beograd -- V.d. predsednika DSS-a Aleksandar Popović kaže da bi svaki zaposleni mesečno trebalo da daje po jedan odsto zarade u Fond za otklanjanje posledica poplava.

Popović je na konferenciji za novinare u sedištu stranke rekao da bi na taj način prosečno mesečno izdvajanje zaposlenih za potrebe Fonda iznosilo oko 430 dinara, a za penzionera 235 dinara.

"Time bi na godišnjem nivou moglo da se prikupi 118 miliona evra, a za pet godina oko 600 miliona evra. Svako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi na taj način pokazao solidarnost a sredstva Fonda, u koji bi ulazila i pomoć iz inostranstva, koristila bi se za finansiranje obnove saobraćajne, energetske i telekomunikacione infrastrukture", rekao je Popović.

Dodao je da bi prikupljena sredstva mogla da se koriste i za finansiranje mera kao što su isplaćivanje trostrukog iznosa subvencija poljoprivrednim domaćinstvima ugroženih područja, poreske olakšice privrednim subjektima koji su pretrpeli stetu kao i oslobadjanje plaćanja PDV-a svih nabavki za obnovu i humanitarnu pomoć.

Popović je ponovio protivljenje DSS-a najavljenom smanjenju plata u javnom sektoru za deset odsto i mogućem smanjenju penzija u oktobru.

"DSS je opozicija vladajućoj koaliciji naprednjaka i socijalista, apsolutno smo nesaglasni sa njihovom politikom na nacionalnom nivou. Zaposleni u nauci, zdravstvu, uniformisani pripadnici MUP-a i vojske su sjajno obavili svoj posao tokom poplava, zar njih treba kazniti najavljenim smanjenjem plata za deset odsto?", upitao je Popović.

On je istakao da je neohodno analizirati šta se prethodnih godina radilo u Srbiji za odbranu od poplava da bi se sprečile teške buduće posledice.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DSS: Svi po 1 odsto za poplavljene

Izvor: Kurir, 26.Maj.2014

Na taj način prosečno mesečno izdvajanje zaposlenih za potrebe Fonda iznosilo bi 0oko 430 dinara, a za penzionera 235 dinara..BEOGRAD - V.d. predsednika DSS-a Aleksandar Popović kaže da bi svaki zaposleni mesečno trebalo da daje po jedan odsto zarade u Fond za otklanjanje posledica poplava...Popović...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.