Opao nivo Južne Morave kod Ðunisa

Izvor: BKTV News, 12.Mar.2018, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opao nivo Južne Morave kod Ðunisa

Nivo Južne Morave u Ðunisu kod Kruševca pao je ispod granice vanredne odbrane od poplava.

Saobraćaj za motorna vozila državnim putem, koji od Kruševca preko Aleksinca vodi ka Nišu, kroz naseljeno mesto Ðunis, od juče je ponovo uspostavljen što je prvi pouzdan znak da se situacija sa poplavama stabilizuje, a reke vraćaju u svoja korita, javio je RTS.

Kako se navodi, bunari su zagađeni, a >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << voda za piće se redovno doprema iz Kruševca.

Iako je nivo Južne Morave od juče opao za 60-tak centimetara u dvorištima domaćinstava na nižim kotama vode i dalje ima.

Dragoslava Tomić iz Ðunisa kaže da je to velika katastrofa, posebno za živinu i da bi izgradnja bedema od pet do šest kilometara bio spas.

Raste nivo Save kod Šapca, očekuje se uvođenje vanrednih mera
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Opao nivo Južne Morave kod Đunisa, prohodan put prema Kruševcu

Izvor: Aleksinac.net, 12.Mar.2018

Nivo Južne Morave u Đunisa pao je ispod granice vanredne odbrane od poplava...Saobraćaj za motorna vozila državnim putem, koji od Kruševca preko Aleksinca vodi ka Nišu, kroz naseljeno mesto Đunis, od juče je ponovo uspostavljen što je prvi pouzdan znak da se situacija sa poplavama stabilizuje,...

Nastavak na Aleksinac.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.