Opao nivo Južne Morave kod Đunisa, prohodan put prema Kruševcu

Izvor: Aleksinac.net, 12.Mar.2018, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opao nivo Južne Morave kod Đunisa, prohodan put prema Kruševcu

Nivo Južne Morave u Đunisa pao je ispod granice vanredne odbrane od poplava.

Saobraćaj za motorna vozila državnim putem, koji od Kruševca preko Aleksinca vodi ka Nišu, kroz naseljeno mesto Đunis, od juče je ponovo uspostavljen što je prvi pouzdan znak da se situacija sa poplavama stabilizuje, a reke vraćaju u svoja korita, javio je RTS.

Kako se navodi, bunari su zagađeni, a voda za >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << piće se redovno doprema iz Kruševca.

Iako je nivo Južne Morave od juče opao za 60-tak centimetara u dvorištima domaćinstava na nižim kotama vode i dalje ima.

Dragoslava Tomić iz Đunisa kaže da je to velika katastrofa, posebno za živinu i da bi izgradnja bedema od pet do šest kilometara bio spas.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Aleksinac.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.