Oluja Babet i dalje hara Evropom

Izvor: B92, 23.Okt.2023, 10:30

Oluja "Babet" i dalje hara Evropom

Poplave od oluje, koju su meteorolozi nazvali Babet, mogle bi da potraju danima, upozorila je Agencija za životnu sredinu.

Ovo upozorenje stiglo je nakon što su nekoliko evropskih zemalja tokom vikenda zahvatile kiša i vetar, a nevreme je odnelo nekoliko života.

Blizu 120 upozorenja o poplavama i dalje je na snazi širom Engleske, uključujući istočni Midlends i duž reke Severn.

Do sada je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potvrđeno da su četiri osobe poginule u poplavama – jedna u Šropširu, jedna u Derbiširu i dve u Škotskoj.

Meteorološke agencije saopštile su da se dalje poplave mogu očekivati zbog jake kiše u delovima Engleske, naročitoi oko reke Severn, do srede. Do sada je u Engleskoj poplavljeno oko 1.250 imanja, navode agencije.

Osim Velike Britanije, nevreme pogađa i druge delove evropskog kontinenta.

Jedna žena je poginula na severu Nemačke u petak uveče, nakon što je drvo palo na njen automobil, saopštila je vatrogasna služba.

Kako se oluja Bebet spustila na kopno u Skandinaviju, izazvala je nagli porast nivoa vode u gradovima na jugu Danske, poplavivši kuće i ostavivši ih bez struje.

U južnoj Norveškoj, do 20.000 stanovnika ostalo je bez struje tokom vikenda nakon što je jak vetar oduvao krovove sa zgrada i rušio drveće i jarbole, ali je norveška novinska agencija NTB saopštila da se situacija popravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.