U nedelju počinje letnje računanje vremena, sat se pomera sa 2 na 3

Izvor: OkRadio.rs, 29.Mar.2013, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U nedelju počinje letnje računanje vremena, sat se pomera sa 2 na 3

Letnje računanje vremena počeće u noći između subote i nedelje, kada časovnike treba pomeriti jedan sat unapred. Časovnike u 2.00 treba pomeriti jedan sat unapred, na 3.00. Letnje računanje vremena u Evropi trajaće do poslednjeg vikenda u oktobru. U Srbiji je letnje računanje vremena uvedeno 27. marta 1983. godine. Od 1995. godine satovi su pomerani u poslednjoj nedelji septembra na osnovu odluka koje je donosila vlada, a pre sedam godina donet je novi zakon kojim je letnje računanje vremena usklađeno sa Evropskom unijom.  
Pogledaj vesti o: Pomeranje sata,   Evropska Unija

Nastavak na OkRadio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U nedelju počinje letnje računanje vremena, sat se pomera sa 2 na 3

Izvor: Blic, 29.Mar.2013

Letnje računanje vremena počeće u noći između subote i nedelje, kada časovnike treba pomeriti jedan sat unapred. Časovnike u 2.00 treba pomeriti jedan sat unapred, na 3.00...Letnje računanje vremena u Evropi trajaće do poslednjeg vikenda u oktobru...U Srbiji je letnje računanje vremena uvedeno...

Nastavak na Blic...

Počinje letnje računanje vremena

Izvor: Akter, 30.Mar.2013, 10:35

Letnje računanje vremena počeće u noći između subote i nedelje, kada časovnike treba pomeriti jedan sat unapred

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.