Vučić razgovarao sa Mogerini pred trojni sastanak; Tači: Početak poslednje faze dijaloga

Izvor: Večernje novosti, 24.Jun.2018, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić razgovarao sa Mogerini pred trojni sastanak; Tači: Početak poslednje faze dijaloga

Predsednik Srbije i šefica diplomatije sastali su se u zgradi Evropske službe za spoljne poslove ( EEAS), na bilateralnom razgovoru, koji prethodi trojnom sastanku BRISEL - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šefica diplomatije Federika Mogerini sastali se danas popodne, u zgradi Evropske službe za spoljne poslove ( EEAS) u Briselu, na bilateralnom razgovoru, koji prethodi trojnom sastanku sa Hašimom >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Tačijem. Predsednik Srbije je na razgovor sa Visokom predstavnicom EU stigao oko 15.00 časova. U pitanju je uobičajan format da se dve strane u dijalogu prvo bilateralno sastanu sa EU posrednikom, nakon čega sledi i trilateralni sastanak. Prilikom dolaska u zgradu EEAS predsednik Vučić se nije obraćao medijima. Očekuje se da će obe delegacije na kraju danšnje runde razgovora u Briselu dati izjave za medije. Iz kabineta šefice EU diplomatije su najavili pisanu izjavu. PROČITAJTE JOŠ - Za Beograd je ZSO prioritet Još ranije su u Evropskoj diplomatskoj službi najavili da će Visoka predstavnica i dva predsednika na današnjem sastanku nastaviti rad na fazi dijaloga koja je posvećena sveobuhvatnoj normalizaciji, razmotrti postojeće sporazume, informisati se o postignumo do sad i razgovarati o novim koracima u pogledu intenzivnog perioda koji predstoji. TAČI: DANAS POČETAK POSLEDNjE FAZE DIJALOGAPredsednik nepriznate države Kosovo Hašim Tači tvrdi da današnji sastanak u Briselu označava početak poslednje faze dijaloga o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine. „”Želim da se zahvalim EU na ulozi lidera u ovom procesu, ali i podršci SAD”, rekao je Tači novinarima pred početak sastanka sa sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i šeficom EU diplomatije Federikom Mogerini. Tači smatra da je pred njima težak proces koji je neophodan u cilju postizanja dogovora o normalizaciji odnosa dve strane. ”Period zamrznutog konflikta, ukoliko ne postignemo dogovor, može da ima nepovratne posledice na budućnost”, kaže on.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vučić direktno iz Brisela: Kamere snimile Tačijev i moj razgovor, da ne bismo imali Bljesak ili Oluju na leto, dogovoreno je da...

Izvor: BKTV News, 24.Jun.2018

Predsednik Aleksandar Vučić saopštio je večeras da je u nastavku dijaloga s Prištinom, danas u Briselu, postignut veoma važan dogovor.

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.