Parlament Crne Gore sutra bira novu vladu

Izvor: B92, 01.Dec.2020, 15:41

Parlament Crne Gore sutra bira novu vladu

U Podgorici će sutra biti održana sednica parlamenta na čijem dnevnom redu je izbor 42. crnogorske vlade, koju je predložio mandatar Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je u ponedeljak parlamentu dostavio ekspoze u kojem je na 51 strani naveo da su prioriteti buduće vlade borba protiv korupcije i kriminala, pravda i ravnopravnost, dobrosusedski odnosi sa zemljama okruženja, obezbedenje fer uslova na izborima.

Kao i smanjenje troškova javne potrošnje, stvaranje poverenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << javnosti i potpuna transparentnost rada državne administracije.

Navodi da su među prioritetima i mere ekonomskog oporavka i podrške privredi nakon pandemije koronavirusa.

Ocenio je da se stanje koje on i njegovih 12 ministara zatiču može s pravom nazvati svojevrsnim "državnim udarom".

"Odlazeća vlast je primenila i sprovodi scenario spržene zemlje kako bi nam dodatno otežala posao, ali to nas nije pokolebalo i svesni smo da se postojeća kriza može prevazići iskljućivo reformama, poštenim i domacinskim upravljanjem, znanjem i permanentnim radom na jacanju ekonomije i unapredivanju vladavine prava", naveo je, između ostalog, Krivokapić.

Iako u nekim segmentima delovanja i načina formiranja nove crogorske vlade nisu saglasni sa predlogom mandatara, podršku novoj izvršnoj vlasti najavile su sve stranke parlamentarne većine.

Nova crnogorska vlada imaće jednog potpredsednika, lidera URA Dritana Abazovića, i 12 ministara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krivokapić iznosi ekspoze u Skupštini Crne Gore: Zatekli smo stanje državnog udara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2020, 06:06

Nova vlada Crne Gore će biti vlada diskontinuiteta, slobode i jednakosti, poručio je danas mandatar Zdravko Krivokapić, podnoseći ekspoze u Skupštini Crne Gore i najavio da će se nova vlada zalagati za negovanje dobrosusedskih odnosa sa državama okruženja i iskreno prijateljstvo sa svim zemljama...Navodeći...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.