U srpskim sredinama na Kosovu testirano 60, pozitivno pet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2020, 13:09

U srpskim sredinama na Kosovu testirano 60, pozitivno pet

U srpskim sredinama na Kosovu registrovano je pet novih slučajeva virusa korona od 60 testiranih, još 34 osobe su izlečene, saopštila je epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Severnoj Mitrovici, Desanka Novaković.

Novooboleli su registrovani u Severnoj Mitrovici , Leposaviću, Zubinom Potoku, Gnjilanu i Štrpcu, prenosi KoSSev.

Ukupno je od 12. marta preminulo 35 pacijenata.

Čekaju se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rezultati za još 89 uzoraka, 29 koji su od ranije zaostali i 60 koji će danas biti poslati.

Novaković je još jednom apelovala na građane da se pridržavaju zaštitnih mera, da poštuju fizičku distancu i nose maske.

Od 18. juna od kada se ponovo beleži rast novoobolelih, izlečeno je 393 pacijenata. Ukupan broj aktivnih slučajeva u srpskim sredinama je 447.

Hospitalizovano je 62 PCR pozitivnih osoba, dok je 385 pacijenata u samoizolaciji. Do sada je u srpskim sredinama testirano 4080 osoba, a registrovano 909 slučajeva korona virusa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.