U Čačku od 173 pacijenata 11 na respiratoru, preminula jedna osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jul.2020, 10:58

U Čačku od 173 pacijenata 11 na respiratoru, preminula jedna osoba

U Opštoj bolnici u Čačku hospitalizovano je 173 pacijenta, od kojih je 11 na respiratoru, a od posledica virusa korona preminuo je još jedan pacijent.

U protekla 24 časa primljeno je 17 pacijenata u čačansku bolnicu, a u ustanove tercijarne zdravstvene zaštite transportovano je devet pacijenata, dok je izvršeno 88 pregleda.

Iz bolnice, s obzirom na veliki priliv pacijenata u ambulantu i odeljenja Opšte bolnice, sa ozbiljnom kliničkom slikom, apeluju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se hronični bolesnici javljaju u ustanove primarne zdravstvene zaštite, kako bi se smanjile gužve u bolnici, prenosi Glas zapadne Srbije.

Obaveštavaju sve sugrađane, koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu da se mogu javiti u prijemno-trijažne ordinacije Doma zdravlja i Zdravstvenu stanicu Ljubić.

U Čačku se brzi testovi mogu uraditi svakoga dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle tog vremena u laboratoriji Doma zdravlja, dok se PCR testovi mogu uraditi u periodu od 12.00 do 16.00 časova i to u Zavodu za javno zdravlje.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.