Svetske agencije: Prva žena i prva gej osoba na čelu Vlade Srbije i na Balkanu

Izvor: Telegraf.rs, 15.Jun.2017, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetske agencije: Prva žena i prva gej osoba na čelu Vlade Srbije i na Balkanu

Svetske agencije prenele su pod oznakom „Hitno“ da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić imenovao ministarku Anu Brnabić za premijerku Srbije i navele da je u pitanju prva srpska premijerka u istoriji i prva deklarisana gej osoba na čelu vlade neke balkanske zemlje.

AFP navodi da je Ana Brnabić prva otvoreno gej osoba na poziciji premijera na konzervativnom Balkanu, kao i to da je prva žena u srpskoj istoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << koja je dospela na tu poziciju.

Rojters je takođe konstatovao da je u pitanju prva žena premijer u srpskoj istoriji i prva otvoreno gej osoba na poziciji premijera na čitavom Balkanu.

AP navodi da je Brnabićeva prva otvoreno gej osoba koja se našla na čelu srpske vlade.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovako su strani mediji preneli vest o novoj premijerki Srbije

Izvor: BKTV News, 15.Jun.2017

Svetske agencije prenele su pod oznakom "hitno" da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić imenovao ministarku Anu Brnabić za premijerku Srbije, a američka agencija AP taj potez vidi kao deo Vučićevog jasnog okretanja ka Zapadu...Agencije, istovremeno, ističu da je u pitanju prva srpska premijerka...

Nastavak na BKTV News...

Kako Palma reaguje na prvu ženu premijera koja je otvoreno gej?

Izvor: Tracara.com, 16.Jun.2017, 10:32

(foto: Screenshot/YouTube/N1) Ana Brnabić je privukla pažnju mnogih u toku prethodne godine kada je postala prva ministarka koja se javno deklariše kao osoba homoseksualne orijentacije.Nakon što je, u toku jučerašnjeg dana, postala i prva žena premijer u Srbiji, reakcije javnosti su bile podeljene,...

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.