AFP: Prva gej premijerka na Balkanu

Izvor: B92, 15.Jun.2017, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AFP: Prva gej premijerka na Balkanu

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imenovao je Anu Brnabić, koja je otvoreno homoseksualka, za premijerku Srbije, javio je AFP.

Vučić je naveo da ga je Brnabićeva obavestila da može da obezbedi većinu poslanika u parlamentu.

Takođe, naveo je i da je ona vredna, da poseduje stručne i lične kvalitete, da je uveren da će pokazati poštovanje prema partijama od kojih očekuje podršku i da će raditi na boljitku Srbije.

Opširnije o tome - OVDE.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rojters, AFP i AP: Prva žena i gej osoba na čelu Vlade Srbije 

Izvor: RTS, 15.Jun.2017

Svetske agencije prenele su pod oznakom "Hitno" da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić imenovao ministarku Anu Brnabić za premijerku Srbije i navele da je u pitanju prva srpska premijerka u istoriji i prva deklarisana gej osoba na čelu vlade neke balkanske zemlje. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.