Stefanović: Ne odustajemo od Rezolucije 1244

Izvor: Politika, 06.Feb.2012, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Ne odustajemo od Rezolucije 1244

BEOGRAD –Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović izjavio je danas da Srbija ne odustaje od pominjanja Rezolucije 1244 u regionalnom predstavljanju Kosova.

„Ima nekoliko opcija, a svaka sadrži Rezoluciju 1244, pa ćemo videti dalje”, rekao je Stefanović agenciji Beta.

Stefanović je naveo da Beograd nastavlja svakodnevne konsultacije sa međunarodnom zajednicom u nadi da će uspeti da nađe obostrano prihvatljivo rešenje koje će sadržati Rezoluciju 1244.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
„Priština sve odbija i situacija je i dalje, nažalost, takva, ali nismo mi sa Prištinom sami u pregovaračkom procesu, na svu sreću, jer da jesmo, verovatno nikad nikakvog dogovora ne bi bilo”, rekao je Stefanović.

Povodom navoda lista „Večernje novosti” da je za evropsku administraciju najbliža rešenju opcija koju je predložila Međunarodna krizna grupa, Stefanović je objasnio da postoje „razne ideje ko šta misli da bi moglo da bude rešenje”.

Stefanović je rekao da nema novih detalja o datumu za nastavak pregovora Beograda i Prištine, a da bi se o tome nešto moglo znati ove nedelje.

„Svaki dan razgovaramo, gledamo kada ćemo, šta ćemo, ali još nismo ugovorili datum”, rekao je Stefanović.

„Novosti” su danas objavile da je Međunarnodna krizna grupa predložila dve mogućnosti, obe bez zastupanja Kosova pod pokroviteljstvom UNMIK-a.

Jedna mogućnost je, kako pišu Novosti, da uz ime Kosova stoji napomena da se radi „o učestvovanju bez prejudiciranja stavova zemalja članica o statusu”. Druga opcija je da se pozove na Rezoluciju 1244, savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde iz 2010. godine i Rezoluciju Skupštine UN o tom mišljenju, i da će ono što bude dogovoreno biti navedeno pod zvezdicom koja će stajati na tabli sa imenom Kosova. 

Beta

objavljeno: 06.02.2012
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Ne odustajemo od rezolucije 1244

Izvor: EMportal, 06.Feb.2012

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović izjavio da Srbija ne odustaje od pominjanja rezolucije 1244 u regionalnom predstavljanju Kosova.

Nastavak na EMportal...

Pod Rezolucijom 1244 ili ne?

Izvor: Deutsche Welle, 06.Feb.2012

Beograd ne odustaje od pominjanja Rezolucije 1244 u regionalnom predstavljanju Kosova, a konsultacije o tome nastavljaju se sa međunarodnom zajednicom, kaže šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović.

Nastavak na Deutsche Welle...

Stefanović: Referendum ne donosi dobro

Izvor: Vesti-online.com, 06.Feb.2012

Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je večeras FoNetu da najavljeni referendum Srba na severu Kosova neće promeniti ništa u pregovorima sa Prištinom niti će doneti dobro opštinama na severu pokrajine..."Mi smo i ranije rekli da je referendum štetan...

Nastavak na Vesti-online.com...

U predstavljanju i Rezolucija 1244 i mišljenje MSP?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2012, 14:06

PRIŠTINA -..Predstavljanje Kosova na regionalnim skupovima uz fusnotu koja bi sadržala pozivanje na Rezoluciju 1244, ali i na mišljenje Međunarodnog suda pravde, ideja je koju bi mogao da prihvati Beogradi i zato se sada očekuje veći pritisak na Prištinu, prenosi danas dnevnik Koha Ditore...Prištinski...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.