Sednica predsedništva kosovskog parlamenta o taksama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2020, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica predsedništva kosovskog parlamenta o taksama

Predsedništvo kosovskog parlamenta će na današnjoj sednici odlučivati o zahtevu 41 poslanika opozicije za sazivanje vanredne sednice parlamenta, na kojoj bi se razmatrao vladinu najavu ukidanja taksi na srpske i proizvode iz BiH.

Potpise opozicionih poslanika prikupila je Alijansa za budućnost Kosova, bivšeg premijera Ramuša Haradinaja, čija vlada je novembra 2018. donela odluku o uvođenju 100 odsto uvećanih taksi prema Beogradu i BiH.

Prema pisanju prištinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Gazete Expres sednica predsedništva je zakazana za 14 sati, a očekuje se da će sednica sednica parlamenta biti zakazana, kako se navodi, najkasnije za ponedeljak.

Opozicija se protivi ukidanju taksi, a nakon sinoćnje najave kosovskog premijera, Aljbina Kurtija, o delimičnom i uslovnom ukidanju te mere, reagovao je specijalni izaslanik američkog predsednika, Ričard Grenel, koji je poručio da SAD ne podržavaju najavljeno polovično ukidanje te mere.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas sednica Predsedništva kosovskog parlamenta o taksama

Izvor: Blic, 28.Feb.2020

Predsedništvo kosovskog parlamenta će na današnjoj sednici odlučivati o zahtevu 41 poslanika opozicje za sazivanje vanredne sednice parlamenta, na kojoj bi se razmatrao vladinu najavu ukidanja taksi na srpske i proizvode iz BiH.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.