Pripadnici MUP-a Srbije sa severa Kosova prelaze u kosovsku policiju

Izvor: Blic, 24.Feb.2013, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripadnici MUP-a Srbije sa severa Kosova prelaze u kosovsku policiju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije koji deluju na severu Kosova, a koji su građani Kosova, prema dogovoru iz Brisela postaće deo Policije Kosova, piše danas prištinski list Koha ditore.

Pozivajući se na neimenovane izvore, dnevnik piše da na severu Kosova deluje oko 500 pripadnika MUP-a Srbije, koji su naoružani i zvanično u službi u Kraljevu.

Izvori dnevnika uključeni u proces dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije kazali su da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << postignuta saglasnost dve strane da se jedan deo tih struktura transformiše u organe reda Kosova. U tom dobrovoljnom procesu moći će da učestvuju samo oni pripadnici srpskog MUP koji su građani Kosova, a koji nisu odgovorni za neki ratni zločin.

"Na severu se nalazi bezbednosna struktura koja je dobro organizovana i koja se po hijerarhiji kontroliše iz Beograda. Srbija je prihvatila da se odrekne te organizacije i očekujemo da se na sledećem sastanku (dvojice premijera, Ivice Dačića i Hašima Tačija) iznađe rešenje za njihovo uključenje u komandni

lanac Policije Kosova", rekao je izvor dnevnika.

Na Kosovu su dve bezbednosne strukture koje mogu da se tranformišu - pripadnici MUP-a i pripadnici Civilne zaštite koji su deo Ministarstva odbrane Srbije, piše Koha ditore.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pripadnici MUP-a Srbije prelaze u kosovsku policiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Feb.2013

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije koji ilegalno deluju na severu Kosova a koji su građani Kosova, prema dogovoru iz Brisela, postaće deo Policije Kosova, piše prištinski list Koha ditore.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Koha ditore: Pripadnici MUP-a Srbije prelaze u kosovsku policiju

Izvor: Vesti-online.com, 24.Feb.2013

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije koji deluju na severu Kosova, a koji su građani Kosova, prema dogovoru iz Brisela, postaće deo Policije Kosova, piše danas prištinski list Koha ditore...Pozivajući se na neimenovane izvore, dnevnik piše da na severu Kosova deluje oko 500 pripadnika...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.