Palma od sutra nije gradonačelnik

Izvor: B92, 27.Maj.2012, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palma od sutra nije gradonačelnik

Jagodina -- Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma od sutra više neće obavljati tu funkciju, a zameniće ga dosadašnji predsednik Skupštine grada Ratko Stevanović.

Marković je agenciji Beta potvrdio da će biti narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodina.

Na to mesto biće izabran sutra na konstitutivnoj sednici gradske skupštine.

"Kao predsednik Jedinstvene Srbije (JS) moram da budem u parlamentu, gde se donose odluke. Imaćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslanički klub od sedam poslanika. Ništa manje neću raditi nego dok sam bio gradonačelnik", izjavio je Marković.

Lider JS je dodao da će mu radno mesto biti u Jagodini, a ne u Beogradu.

Marković je u dva mandata bio gradonačelnik, od 2004. godine kada je njegova partija preuzela vlast u Jagodini.

U prošlom sazivu Skupštine Srbije, nakon parlamentarnih izbora 2008. godine, bio je i poslanik, ali je septembra prošle godine podneo ostavku zbog sukoba interesa i dupliranja funkcija.

Na konstitutivnoj sednici u Jagodini potvrdiće se mandati odbornika, izabraće se predsednik Skupštine grada, njegov zamenik i sekretar, kao i gradonačelnik, zamenik i članovi Gradskog veća.

U gradskom parlamentu apsolutnu većinu - 22 od ukupno 31 odbornika, ima koalicija JS-Socijalistička partija Srbije-Partija ujedinjenih penzionera Srbije.

Srpska napredna stranka ima četiri odbornika, Demokratska stranka tri i Demokratska stranka Srbije dva odbornika.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marković: Neću više biti gradonačelnik Jagodine

Izvor: S media, 27.Maj.2012

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma od sutra više neće obavljati tu funkciju, a zameniće ga dosadašnji predsednik Skupštine grada Ratko Stevanović...Marković je agenciji Beta potvrdio da će biti narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodina...Na to mesto biće izabran sutra...

Nastavak na S media...

Palma od sutra više nije gradonačelnik Jagodine!

Izvor: Telegraf.rs, 27.Maj.2012

Lider Jedinstvene Srbije napušta to mesto kako bi izbegao dupliranje funkcija, jer će biti poslanik u Skupštini Srbije. Novi gradonačelnik Jagodine biće Ratko Stevanović

Nastavak na Telegraf.rs...

Palma neće više biti gradonačelnik Jagodine

Izvor: NaDlanu.com, 27.Maj.2012

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma od ponedeljka više neće obavljati tu funkciju, a zameniće ga dosadašnji predsednik Skupštine grada Ratko Stevanović... Marković je agenciji Beta potvrdio da će biti narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodina.Na to mesto biće izabran...

Nastavak na NaDlanu.com...

Palma od stura nije gradonačelnik Jagodine

Izvor: Vesti-online.com, 27.Maj.2012

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma od sutra više neće obavljati tu funkciju, a zameniće ga dosadašnji predsednik Skupštine grada Ratko Stevanović. Marković je agenciji Beta potvrdio da će biti narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodina. Na to mesto biće izabran sutra...

Nastavak na Vesti-online.com...

Marković: Neću više biti gradonačelnik Jagodine

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Maj.2012

BEOGRAD - Dosadašnji gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma najavio je danas da će prihvatiti funkciju narodnog poslanika u budućem sazivu Skupštine Srbije i da neće biti na funkciji prvog čovjeka tog grada.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Palma staje na čelo poslanika JS

Izvor: Danas, 27.Maj.2012

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma od danas više neće biti gradonačelnik Jagodine, a na toj funkciji zameniće ga dosadašnji predsednik Skupštine grada Ratko Stevanović. Marković će biti narodni poslanik u Skupštini Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodina. Ova „rotacija“...

Nastavak na Danas...

Stevanovic po cetvrti put gradonacelnik Kragujevca

Izvor: Radio Centar 987, 28.Maj.2012, 08:28

Dosadasnji gradonacelnik Kragujevca Veroljub Stevanovic izabran je danas ponovo na tu funkciju.Na vanrednoj sednici Skupstine grada, odrzanoj odmah posle konstitutivne skupstine, za Stevanovica, kao i..

Nastavak na Radio Centar 987...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.