Marković poslanik, a ne gradonačelnik

Izvor: RTS, 27.Maj.2012, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković poslanik, a ne gradonačelnik

Prihvatiću funkciju narodnog poslanika, rekao lider JS-a Dragan Marković, dodajući da više neće biti gradonačelnik Jagodine. Koalicija SPS-PUPS-JS predložiće za gradonačelnika Ratka Stevanovića, dosadašnjeg predsednika Skupštine grada Jagodina.

Dosadašnji gradonačelnik Jagodine Dragan Marković najavio je da će prihvatiti funkciju narodnog poslanika u budućem sazivu Skupštine Srbije i da neće biti na funkciji prvog čoveka tog grada.

Marković, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji je bio gradonačelnik Jagodine u dva mandata, rekao je Tanjugu da više neće obavljati tu funkciju.

Republička izborna komisija je Markoviću, sa liste Koalicije SPS-PUPS-JS, dodelila mandat poslanika u Narodnoj skupštini.

Bio poslanik u prošlom sazivu srpskog parlamenta, ali je na tu funkciju podneo ostavku krajem septembra 2011. godine, zadržavši funkciju gradonačelnika, po Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije koji zabranjuje duple funkcije.

JS će u republičkom parlamentu imati svoj poslanički klub sa sedam poslanika. Pored Markovića, narodni poslanici iz Jagodine biće još dva člana JS Petar Petrović i Zoran Vasić.

Konstitutivna sednica Skupštine grada Jagodine zakazana je za sutra, a koalicija JS-SPS-PUPS, koja će imati većinu u lokalnom parlamentu, za gradonačelnika će predložiti Ratka Stevanovića, dosadašnjeg predsednika Skupštine grada Jagodina.

Skupština grada Jagodine ima 31 odbornika, 22 je koalicije JS-SPS PUPS, četiri SNS, tri DS i dva DS S.

Konstitutivnoj sednici će, kako se navodi u materijalima za sednicu, predsedavati najstariji odbornik Miladin Stevanović.

Uz izbor gradonačelnika i predsednika Skupštine grada Jagodina, odbornici će, posle potvrđivanja mandata i polaganja zakletve, izabrati i zamenike gradonačelnika i predsednika Skupštine i imenovati sekretara Skupštine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.