Otvoreno pismo organizatora 1 od 5 miliona: Vučiću, predstavi plan za Kosovo i Metohiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2019, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoreno pismo organizatora "1 od 5 miliona": Vučiću, predstavi plan za Kosovo i Metohiju

Organizatori protesta "1 od 5 miliona" uputili su danas otvoreno pismo predsedniku Aleksandru Vučiću u kojem od njega traže da prestane da se ponaša kao "vlasnik ove zemlje" i da građanima Srbije predstavi plan za Kosovo i Metohiju.

Aleksandre Vučiću, građani Srbije zahtevaju da budu upoznati sa planom za Kosovo i Metohiju. Ako plan nemaš, izađi pred javnost i to saopšti, piše u pismu organizatora protesta, koji je najavljen i za sutra u 18 sati.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Mi smo adresa. Ne Brisel. Ne Vašington. Ne Moskva. Ne Priština. Sa nama pričaj o tome, navode u pismu.

Osam godina je prošlo, otkako si obećao da ćeš, kad dođeš na vlast, poništiti sve što je bilo ko u vezi sa Kosovom dogovarao, dodaje se u obraćanju Vučiću i ističe da je sedam godina prošlo otkako je na vlasti, a šest otkako je "dogovorio i nametnuo Briselski sporazum".

Organizatori protesta ocenjuju da je politikom Vučića država Srbija povučena sa Kosova.

"Dok slaviš pobede od 5:0, tvoje fabrike laži pokušavaju da nas ubede da je slika pobednika lik srpskog sudije koji se zaklinje na ustavu države Kosovo. I carinika u kosovskoj uniformi. Kada si povukao srpske institucije sa severa Kosova, instalirao si svoje kriminalce da gospodare ničijom teritorijom", navodi se u pismu Vučiću.

U pismu ukazuju da njih Vučić naziva političarima i zaštitnicima Srba i to one, od kojih pošteni Srbi beže i stide se.

Zašto nam carine od 100 odsto uvodi Vlada u kojoj sede tri tvoja ministra? Zašto su oni i dalje ministri? Čime se igraš Aleksandre Vučiću? Rekao si da tvoj plan za Kosovo znaju i u Moskvi, i u Vašingtonu, i u Briselu. Ali da Srbi nisu spremni da ga čuju, pišu organizatori protesta.

Oni poručuju Vučiću da Kosovo nije njegovo.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Organizatori protesta uputili otvoreno pismo Vučiću

Izvor: RTS, 11.Jan.2019

Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" uputili su otvoreno pismo predsedniku Aleksandru Vučiću u kojem od njega traže da prestane da se ponaša kao "vlasnik ove zemlje" i da građanima Srbije predstavi plan za Kosovo i Metohiju. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.