Oliver Ivanović za Telegraf posle ukidanja pritvora: Ovo je korak ka konačnom cilju

Izvor: Telegraf.rs, 21.Apr.2017, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oliver Ivanović za Telegraf posle ukidanja pritvora: Ovo je korak ka konačnom cilju

Lideru GI SDP Oliveru Ivanoviću danas je ukinut kućni pritvor i određena mu je mera bezbednosti javljanja dva puta nedeljno u policijsku stanicu u severnom delu Kosovske Mitrovice. Prema rečima jednog od advokata odbrane, Ljubomira Pantovića, Ivanoviću je zabranjeno da prilazi svedocima iz ovog postupka.

Na ponovnom suđenju lideru lideru Građanske inicijative "Sloboda demokratija pravda" Oliveru Ivanoviću pre dva meseca su u Osnovnom sudu u severnoj Kosovskoj Mitrovici uvodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << reči predali u pismenoj formi tužilac Romulo Mateuš i advokat Nebojiša Vlajić.

Oni su najavili po tri nova svedoka i nove materijalne dokaze koji će im, kako su rekli, pomoći u dokazivanju onoga što su tvrdili.

Foto: Tanjug/Dejan Simičević

Sudsko veće kojim predsedava ista sudija iz Rumunije Roksana Komša i članice Veća Iva Nikšić i Franciska Fišer odlučilo je da 25. aprila u 10.00 časova bude organizovan obilazak mesta u južnom delu grada gde se 14. aprila 1999. godine dogodio zločin nad civilima za koji je Oliver Ivanović optužen i osuđen na devet godina zatvora.

Apelacioni sud ukinuo je tu presudu i postupak vratio na ponovno suđenje a Ivanoviću je pre mesec dana zatvorski pritvor zamenjen kućnim.

Foto: Tanjug/Dejan Simičević

Kako je ranije najavio tužilac će pozvati sve svedoke i ponovo će ih saslušati, predložio je i tri nova koji, smatra Vlajić, neće reći ništa novo.

Sudija je najavila deset novih ročišta do kraja juna, a Vlajić je rekao da nije optimista da će se proces završiti brzo.

Foto: Tanjug/Dejan Simičević

- Ako bude kao u prethodnom postupku kada je sudija saslušavala sve svedoke, biće pravo čudo da se proces završi do kraja godine - rekao je Vlajić.

Oliver Ivanović je 21. januara prošle godine osuđen na devet godina zatvora za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, počinjen 14. aprila 1999. godine u južnoj Kosovskoj Mitrovici. Uhapšen je 27. januara 2014. godine, a u prvostepenom postupku saslušano je više od 80 svedoka tužilaštva i odbrane.

(S.S. - Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oliveru Ivanoviću ukinut kućni pritvor, brani se sa slobode

Izvor: N1 televizija, 21.Apr.2017

Lideru GI SDP Oliveru Ivanoviću ukinut je kućni pritvor i određena mu je mera bezbednosti javljanja dva puta nedeljno u policijsku stanicu u severnom delu Kosovske Mitrovice...

Nastavak na N1 televizija...

Oliveru Ivanoviću ukinut kućni pritvor

Izvor: Prva.rs, 21.Apr.2017

Pratite nas i na Viberu!​ Ivanoviću je određena mera bezbednosti javljanja dva puta nedeljno u policijsku stanicu u severnom delu Kosovske Mitrovice.. Ivanoviću je određen kućni pritvor kada je odlučeno da mu se ponovi suđenje, nakon što je Apelacioni sud u Prištini poništio prvostepenu...

Nastavak na Prva.rs...

Oliver Ivanović će se braniti sa slobode

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Apr.2017

Oliver Ivanović braniće se sa slobode, potvrdila je za RSE njegova supruga Milena Ivanović. U rešenju Osnovnog suda koje potpisuje sudija Roksana Komša ,a koje je danas dostavljeno Ivanoviću, navodi se da je u obavezi da se ponedeljkom i petkom javlja policijskoj stanici u Severnoj Mitrovici. Podsetimo,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Oliveru Ivanoviću ukinut pritvor

Izvor: JUGpress.com, 22.Apr.2017, 10:03

KOSOVSKA MITROVICA..Lideru Građanske inicijative “Sloboda , demokratija, pravda” Oliveru Ivanoviću, Sudsko veće Euleksa, kojem predsedava..Roksana Komša, ukinulo je kućni pritvor...Ivanović će se u ponovljnom sudskom procesu braniti sa slobode a ostala je zabrana putovanja..Ivanović kaže...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.