Nova eksplozija u Mitrovici

Izvor: B92, 05.Mar.2013, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova eksplozija u Mitrovici

Kosovska Mitrovica -- U severnom delu Kosovske Mitrovice noćas odjeknula nova eksplozija u kojoj nije bilo povređenih, ali je pričinjena šteta. Kancelarija za KiM: Kazniti napadače.

rano jutros, oko 01.20 sati,

Eksplozivna naprava bila je postavljena pored motela "Beli dvor" u severnom delu Mitrovice, u Ulici Filipa Višnjića, preko puta Rektorata prištinskog univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Filozofskog falkulteta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Od siline eksplozije polomljena su stakla na motelu i na obližnjoj stambenoj zgradi, javio je Tanjugov izveštač sa lica mesta.

Pripadnici kosovske policije su žutom trakom obeležili mesto detonacije, gde će tokom dana biti obavljen uviđaj specijaliziovanih ekipa. Na licu mesta bili su i vojnici Kfora i Euleks policije.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije zatražila je potom od međunarodne zajednice da pronađe i kazni izvršioce bombaškog napada u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

"Upozoravamo međunarodnu zajednicu da se u poslednja tri meseca desilo 20 ovakvih incidenata, a da krivci nisu pronađeni i kažnjeni. Zahtevamo od međunarodne zajednice da što pre pronađe i kazni počinioce ovog, ali i svih prethodnih napada", navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Motiv za još jedan u nizu bombaških napada ostaje nepoznat, a u Kosovskoj Mitrovici u prethodna tri meseca dogodilo se oko 30 sličnih incidenata.

Najozbiljniji napad dogodio se početkom februara u naselju Bošnjačka mahala kada je u eksloziji bombe povređeno dvoje dece porodice Vučetić.

Poslednja u nizu eksplozija dogodila se nakon završetka šeste runde pregovora Beograda i Prištine u Briselu tokom koje je razmatrano pitanje zajednice srpskih opština na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovska Mitrovica: Eksplozija kod hotela “Beli dvor”, nema povređenih

Izvor: Telegraf.rs, 05.Mar.2013

Od siline eksplozije, koja se dogodila jutros u 1 sat i i 20 minuta, polomljena su stakla na motelu i na obližnjoj stambenoj zgradi

Nastavak na Telegraf.rs...

Nova eksplozija u severnom delu Kosovske Mitrovice

Izvor: S media, 05.Mar.2013

Nova eksplozija u severnoj Mitrovici...Poslednja tri meseca, severni deo Kosovske Mitrovice potreslo je preko 30 eksplozija. Poslednja se dogodila rano jutros, u 1 sat i i 20 minuta...Nije bilo povređenih, ali je pričinjena materijalna šteta...Eksplozivna naprava bila je postavljena pored motela "Beli...

Nastavak na S media...

Nova eksplozija u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Mar.2013

U severnom delu Kosovske Mitrovice rano jutros, oko 01.20 sati, odjeknula je nova eksplozija u kojoj nije bilo povređenih, ali je pričinjena materijalna šteta. Eksplozivna naprava bila je postavljena pored motela "Beli dvor" u severnom delu Mitrovice. Motiv za još jedan u nizu bombaških napada...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Još jedna eksplozija u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Mar.2013

KOSOVSKA MITROVICA - Eksplozivna naprava jake razorne moći aktivirana je rano jutros u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, a u eksploziji nije bilo povrijeđenih, rečeno je Srni u Kosovskoj policijskoj službi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.