Lo Kašo: Italija zadržava isto angažovanje u misiji KFOR

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021, 15:11

Lo Kašo: Italija zadržava isto angažovanje u misiji KFOR

Potpredsednik vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se sa ambasadorom Italije u Srbiji Karlom Lo Kašom.

Stefanović ukazao je na opredeljenje Ministarstva odbrane Srbije za nastavak realizacije aktivnosti u težišnim oblastima saradnje.

On je istakao značaj učešća oružanih snaga Italije u misiji KFOR-a i na taj način u održavanju mira i stabilnosti na prostoru Kosova i Metohije.

Takođe, ministar je istakao značaj vojnoekonomske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saradnje, sa posebnim osvrtom na konkretizaciju postojećih potencijala.

Ambasador Lo Kašo je rekao da će italijanska strana zadržati isti nivo angažovanja u misiji KFOR.

Pored toga, saglasio se sa Stefanovićem po pitanju mogućnosti za unapređenje vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje u oblastima od obostranog interesa, na osnovama koje su uspostavljene tokom posete ministra odbrane  Italije Lorenca Gverinija Srbiji decembra 2020. godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sastanak ministra Stefanovića sa ambasadorom Italije Karlom Lo Kašom

Izvor: Beta Video, 20.Apr.2021

BEOGRAD - Ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Republike Italije Karlom Lo Kašom. (pokrivalice) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.