Jeremiću povelja za uporan rad na očuvanju Kosova u Srbiji

Izvor: Blic, 01.Jun.2011, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremiću povelja za uporan rad na očuvanju Kosova u Srbiji

Predstavnici Odbora za istinu o Kosovu i Metohiji uručili su danas ministru spoljnih poslova Srbije Vuku Jeremiću Veliku povelju za uporan rad na očuvanju Kosova i Metohije u sastavu Republike Srbije.

Jeremiću je povelju uručio predsednik Odbora, akademik Svetozar Stožinić, a ceremoniji su prisustvovali i kniževnici Vojislav Jevtimijević, autor knjige "Severno Kosovo", kao i Dragan Damjanović, autor romana "Obilić u centru trougla", saopštilo je Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << spoljnih poslova.

Ministar Jeremić je zahvalio na priznanju i poručio da će mu ono biti dodatni podstrek za dalje ulaganje diplomatskih napora za očuvanje suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije, navedeno je u saopštenju Ministarstva. Šef srpske diplomatije je, takođe, istakao da mu je "posebna čast što ono dolazi od jedne od najvećih organizacija Srba s Kosova".

Jeremić je upoznao predstavnike Odbora sa aktuelnim dešavanjima u međunarodnoj areni i pritiscima za priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije, kojima su izložene mnoge zemlje, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremiću povelja za uporan rad na očuvanju Kosova (video)

Izvor: SrbijaNet.rs, 01.Jun.2011

Predstavnici Odbora za istinu o Kosovu i Metohiji uručili su danas ministru spoljnih poslova Srbije Vuku Jeremiću Veliku povelju za uporan rad na očuvanju Kosova i Metohije u sastavu Republike Srbije. Jeremiću je povelju uručio predsednik Odbora, akademik Svetozar Stožinić, a ceremoniji

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Jeremiću povelja za rad na očuvanju Kosova

Izvor: Radio 021, 01.Jun.2011

Predstavnici Odbora za istinu o Kosovu i Metohiji uručili su danas ministru spoljnih poslova Srbije Vuku Jeremiću Veliku povelju za uporan rad na očuvanju Kosova i Metohije u sastavu Republike Srbije.

Nastavak na Radio 021...

Jeremiću povelja za istinu

Izvor: Večernje novosti, 01.Jun.2011

Predstavnici Odbora za istinu o KiM uručili su ministru spoljnih poslova Vuku Jeremiću Veliku povelju za uporan rad na očuvanju Kosova i Metohije u sastavu Republike Srbije

Nastavak na Večernje novosti...

Tadić: Rešenja u racionalnoj politici, ne u mitologiji

Izvor: S media, 02.Jun.2011, 01:15

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da je način na koji je zvanični Beograd u prošlosti tretirao pitanje Kosova i Metohije suprotan interesima Srbije i srpskog naroda, i da su po tom pitanju neophodni nekonvencionalni iskoraci kako bi se otvorile šanse za pronalaženje rešenja. ..Objasnivši,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.