Izabrana nova Vlada Republike Srbije

Izvor: Vostok.rs, 29.Okt.2020, 00:26

Izabrana nova Vlada Republike Srbije

Na današnjoj sednici Narodne skupštine Republike Srbije izabrana je nova Vlada, a za premijerku je izabrana Ana Brnabić.
  Za ministra odbrane izabran je Nebojša Stefanović, a dosadašnji ministar Aleksandar Vulin izabran je za ministra unutrašnjih poslova. Na početku današnje sednice predsednica Vlade i mandatar za sastav nove vlade Ana Brnabić izložila je poslanicima Narodne skupštine program nove vlade i predstavila članove kabineta.   Navela je da će vlada imati šest glavnih ciljeva: dalja borba protiv Kovida-19, očuvanje interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, borba protiv kriminala i mafije, očuvanje nezavisnosti i samostalnog odlučivanja Srbije, vladavina prava i ekonomsko jačanje Srbije.   Mandatarka Brnabić u svom ekspozeu govorila je i o opredeljenjima bezbednosne i odbrambene politike, iskazanim u najvišim strategijskim dokumentima - Strategiji nacionalne bezbednosti i Strategiji odbrane, koja predstavljaju osnovu za dalju dogradnju i jačanje sistema nacionalne bezbednosti i sistema odbrane Republike Srbije.   - Republika Srbija je opredeljena da u skladu sa odlukom o vojnoj neutralnosti jača odbrambene kapacitete i razvija svoju odbrambenu industriju, efikasan i ekonomski održiv sistem odbrane i profesionalnu i efikasnu vojsku. U ovo ćemo nastaviti da investiramo i nastavićemo naporno da radimo. Uprkos svim izazovima moramo da čuvamo mir, skoro po svaku cenu. Mir i stabilnost su preduslov za očuvanje svega što smo stvorili i ostvarenje svih ostalih planova koji će dalje jačati našu zemlju – istakla je Ana Brnabić. Nakon diskusije, sednica Narodne skupštine završena je izborom nove Vlade i svečanim polaganjem zakletve premijerke i novih ministara.   Vlada Srbije ima 21 resor, među kojima su tri nova – za brigu o selu, o porodici i demografiji i ljudskim i manjinskim pravima i društvenom dijalogu, kao i dva ministra bez portfelja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VULIN I STEFANOVIĆ ZVANIČNO PREUZELI NOVE FUNKCIJE: Primopredaja dužnosti u Ministarstvu odbrane i MUP

Izvor: Kurir, 29.Okt.2020

U skladu sa Protokolom o primopredaji dužnosti u organima državne uprave, novoizabrani potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović primio je danas u Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba dužnost ministra odbrane od dosadašnjeg ministra Aleksandara Vulina, koji je izabran za...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.