Huavej treći u svetu u prodaji smartfona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2015, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huavej treći u svetu u prodaji smartfona

Kineski Huavej zauzeo je treće mesto u svetu među proizvođačima smartfona i namerava da nastavi svoj osvajački pohod na tom tržištu i da nadmaši drugoplasiranog Epla i aktuelnog lidera, južnokorejsku kompaniju Samsung.

Huavej je 2014. godine prodao najmanje 75 miliona smartfona, a tokom prvog polugodišta ove godine je ostvario rast prodaje od 39 odsto, na 175,9 milijardi juana (24,6 milijardi evra), prenosi veb portal tempsreel.nouvelobs.com.

"Niko nije znao za Huavej pre tri godine, sada smo kompanija koja se najbrže razvija", izjavio je Jonsuh Kim, jedan od rukovodilaca Huaveja.
Pogledaj vesti o: Samsung

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.