DS danas odlučuje o sudbini Đilasa

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jan.2014, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS danas odlučuje o sudbini Đilasa

Sednica Glavnog odbora Demokratske stranke na kojoj bi trebalo da se raspravlja o unutarstranačkim sukobima počela je danas nešto posle 12 časova u Novom Sadu.

Sednici prisustvuju 433 od ukupno 481 člana Glavnog odbora, predsedava predsednik stranke Dragan Đilas, a prisutan je i počasni predsednik DS Boris Tadić.

Uoči sednice Glavnog odbora DS zasedalo je Predsedništvo stranke, ali prema saznanjima agencije Beta na tom sastanku nisu donete nikakve presudne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << odluke.

  Početak kraja?: Dragan Đilas

 

Članovi Glavnog odbora DS su uoči zasedanja dobijali sms poruke u kojima su ih dve suprostavljene strane pozivale da ih podrže. U porukama u koje je Beta imala uvid jedna strana poziva da Glavni odbor DS ne usvoji izveštaj predsednika stranke Dragana Đilasa o radu dok druga poziva na podršku Đilasu i upozorava da ne treba

voditi unutarstranačke bitke u predizborno vreme.

 

Nekadašnji predsednik DS Boris Tadić je u petak rekao da je spreman da ponovo vodi stranku.

 

U slučaju da Glavni odbor DS ne usvoji izveštaj Dragana Đilasa o radu automatski se pokreće procedura za izbor novog rukovodstva, rekao je Tadić.

 

Sednica Glavnog odbora se održava u Master centru Novosadskog sajma. DS ima 160 odbora, ali je funkcionalno 130, i svi imaju predstavnike u Glavnom odboru, koji ima 481 člana. Da bi Đilasu na sednici GO bilo uskraćeno poverenje, za to mora da glasa većina članova tog tela.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS odlučuje o sudbini Đilasa

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jan.2014

Sednica Glavnog odbora Demokratske stranke na kojoj bi trebalo da se raspravlja o sukobima unutar te partije počela je danas nešto posle 12 časova u Novom Sadu. ..Đilas je pozvao je članove Glavnog odbora da glasaju za jedinstvo stranke i da se svi koncentrišu na izbore za Skupštinu grada Beograda... .."Očekujem...

Nastavak na Vesti-online.com...

Obračun Đilasa i Tadića u Novom Sadu

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jan.2014

Sednica Glavnog odbora Demokratske stranke na kojoj bi trebalo da se raspravlja o sukobima unutar te partije počela je danas nešto posle 12 časova u Novom Sadu. Đilas je pozvao članove da podrže njegov izveštaj o njegovom radu, dok je Tadić rekao članovima te partije da to ne čine. Posle višečasovne...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.