Džuda: Rešenje za Kosovo pronaći diplomatskim putem

Izvor: Blic, 09.Sep.2011, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džuda: Rešenje za Kosovo pronaći diplomatskim putem

BEOGRAD – Britanski analitičar Tim Džuda ocenio je danas da će dalji razvoj situacije na Kosovu zavisiti od toga šta će se dogoditi 16. septembra do kada važi sporazum Vlade Srbije i Kfora o prelazima Brnjak i Jarinje na severu pokrajine.

"Ukoliko bude sukoba, to će biti loša vest", rekao je Tanjugu Džuda i dodao da je najbolje probleme rešavati isključivo diplomatskim sredstvima.

Britanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << analitičar, koji je bio moderator na završnom panelu Foruma Srbija – EU, istkao je takođe da je poruka predsednika Evropskog saveta Hermana van Rompeja izneta na skupu ohrabrujuća.

On je dodao da ohrabruje i to što Rompej nije govorio u tonu nemačke kancelarke Angele Merkel.

"Nije postavio nijedno pitanje koje je u vezi sa onim što je rekla nemačka kancelarka, da Srbija ne može dobiti status kandidata dok ne ukine paralelne strukture na Kosovu", naveo je Džuda.

Povezane vesti: Tači: Kosovska vlada u sukobu sa kriminalom, a ne sa građanima Šiđanski: Srbiji treba da je prioritet članstvo u EU, a ne NATO EU: Radimo na uspostavljanju carinske kontrole na severu KiM Bilt: Srbija napravila značajan pomak na putu ka EU Srbi: Raspoređivanje kosovskih carinika neprihvatljivo
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Brnjak

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.