Čanak: Prisustvovaću sednici Skupštine o Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2019, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Prisustvovaću sednici Skupštine o Kosovu i Metohiji

Predsednik opozicione Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da će prisustvovati sednici Narodne skupštine Srbije o Kosovu u ponedeljak, 27. maja, saopšteno je iz te stranke.

"Ovo je sedma ili osma sednica na temu Kosova kojoj sam prisustvovao i nijedna nije donela konkretni rezultat. Primer za to je da je prošlo 12 godina od donošenja Ustava Republike Srbije, a Skupština nije donela Zakon o sprovođenju izbora na Kosovu. Razlog za to je očigledan - >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izbori nikada nisu ni planirani", rekao je Čanak sinoć na tribini Vojvođanskog fronta "Vreme je za Vojvodinu" u Bečeju.

On je na skupu koji su organizovale LSV i Vojvođanska partija, rekao da je "sudbina Vojvodine takva da sve što se događalo u proteklih 100 godina vodi ka tome da je ona bila eksploatisana" i da se mora boriti protiv centralizma.

"Branimo se od centralizma. Dokaz za to je da se najrazvijenije opštine u Srbiji nalaze upravo tamo gde se donose odluke - u Beogradu. Od 15 najrazvijenijih opština u Srbiji, svih 15 se nalaze upravo u Beogradu", rekao je Čanak.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.