Počeo karneval u Riju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2012, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo karneval u Riju

RIO DE ŽANEIRO -

U Rio de Žaneiru danas je počeo najpoznatiji karneval u svetu, koji će trajati do petka, a posetiće ga više od 850.000 turista sa svih kontinenata.

Karneval je počeo kada je gradonačelnik Rija Eduardo Paes simbolično predao ključeve grada kralju Momi, simbolu preterivanja svake vrste i nezaboravne zabave.

"Pozdravljam kraljevsku porodicu kralja karioka Mome. Predajem mu gradonačelnička zaduženja i svu vlast nad gradom", rekao je Paes.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Među brojnim slavnim ličnostima, koje je kralj Moma danas imao zadovoljstvo da pozdravi, bili su pevačica Dženifer Lopes, glumica Monika Beluči i vlasnik Plejboja Hju Hafner.

"Velika je odgovornost biti na čelu najveće kulturne svečanosti na svetu i želim da prenesem radosti karnevala celom svetu. Proglašavam karneval u Riju otvorenim", rekao je kralj Moma.

Najzanimljiviji deo festivala rezervisan je za nedelju i ponedeljak veče, kada će se predstaviti 12 najvećih škola sambe na renoviranom "sambadromu", koji je urađen po originalnom planu poznatog brazilskog arhitekte Oskara Nijmejera.

Iako je policija prethodnih dana najavljivala da zbog štrajka neće obezbeđivati karneval, od toga se odustalo, pa će o bezbednosti učesnika i posetilaca brinuti 12.000 čuvara reda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.