KOZBIJEVE ŽRTVE Ovih 35 žena tvrdi da ih je zlostavljao nekadašnji omiljeni američki tata

Izvor: Blic, 27.Jul.2015, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOZBIJEVE ŽRTVE Ovih 35 žena tvrdi da ih je zlostavljao nekadašnji "omiljeni američki tata"

Glumice, novinarke, konobarice i Plejboj zečice koje su optužile američkog glumca Bila Kozbija za maltretiranje i silovanje, fotografisale su se zajedno za naslovnicu časopisa "Njujork". Čak 35 žena, starih između 20 i 80 godina, javno je progovorilo o zastrašujućim iskustvima koja nikada neće moći da zaborave.

35 women speak about being assaulted by Bill Cosby, and the culture that wouldn't listen: >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << http://t.co/H5dss5F2F4 pic.twitter.com/RCF0BWBrxA

Moćna naslovnica našla se danas na kioscima širom SAD, zajedno sa svedočenjima žena koje su se godinama plašile da otvore dušu.

Do sada je ukupno 46 žrtava optužilo Kozbija za maltretiranje, drogiranje i silovanje, ali neke od njih ipak nisu želele da se fotografišu.

Zlodela posrnulog komičara odigrala su se u periodu od šezdesetih godina do 2008, kada je, prema rečima Kloi Gejns (24), Kozbi krišom sipao drogu u piće koje se služilo na zabavi u Plejboj vili.

Mnoge žrtve su otkrile da su više puta pokušale da alarmiraju policiju, ali nisu izazvale nikakvu reakciju.

Andrea Konstend (30) prijavila je zlostavljanje 2005, ali je slučaj zataškan. Prema njenim rečima, Kozbi je tada i dalje imao kontrolu nad informacijama koje se plasiraju o njemu, što se sada promenilo zahvaljujući društvenim mrežama.

- Sada je sve to na internetu i ne može da nestane. Niko ne može da nas izbriše - kaže Tamara Grin, još jedna žrtva američkog glumca.

Barbara Boumen (48) otkrila je da je Bila Kozbija doživljavala kao oca, sve dok je nije napastvovao.

- Probudila sam se polugola. Silovao me je čovek koji je rekao da će me voleti kao svoju ćerku. To je bolesno - kaže ona.

Kozbijeva karijera krenula je nizbrdo kada su njegove žrtve, jedna za drugom, počele da iznose istinu u javnost. On je porekao sve optužbe, iako je nedavno otkriveno da je na saslušanju 2005. priznao da je "najmanje jednom" drogirao žene kako bi ih silovao.
Pogledaj vesti o: Playboy

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.