I PLEJBOJ ŽELEO MILENU DRAVIĆ! Sraman čin, bez njene volje su OBJAVILI FOTOGRAFIJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2018, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I PLEJBOJ ŽELEO MILENU DRAVIĆ! Sraman čin, bez njene volje su OBJAVILI FOTOGRAFIJE

Krajnje neprofesionalno

Za mnoge poslednja velika zvezda srpskog i jugoslovenskog filma, kao i najveća diva koju je naša kinematografija imala, preminula je danas u 79. godini života. Milena Dravić ostavila je neizbrisiv trag u kulturi naše zemlje, a njene uloge pamtiće se doveka.

Pre samo nekoliko dana: Milena je imala VELIKU RADOST U SVOM DOMU, danas je više nema

Najpoznatije uloge ostvarila je u filmovima "Prekobrojna", "Kozara", "Čovek nije tica", >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "Jutro", "Misterije organizma", "Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo", "Ljubavni život Budimira Trajkovića", "Rad na određeno vreme". Poznata je još i kao učiteljica iz kultne serije Priče iz Nepričave, Vera iz Policajca sa Petlovog brda, a sa svojim trećim suprugom i kolegom Draganom Nikolićem je od 1972. do 1974. vodila popularni šou program "Obraz uz obraz". Milena je često igrala samohrane majke, seljanke, žene iz radničke klase, bila je i pionir i ekscentrična junakinja filmova Crnog talasa, a velikim delom na uspehu u karijeri duguje i romantičnim komedijama u kojima je glumila uz Ljubišu Samardžića.

Dravićeva je dobitnica Nagrade za najbolju sporednu glumicu na Kanskom filmskom festivalu, specijalne nagrade Zlatna ruža na Filmskom festivalu u Veneciji, najprestižnijih srpskih nagrada Dobričin prsten i „Žanka Stokić“ za celokupan doprinos jugoslovenskoj i srpskoj kinematografiji, nagrade „Joakim Vujić”, nagrade Pavle Vuisić na Filmskim susretima u Nišu, četiri Zlatna ćurana na Danima komedije u Jagodini i čak rekordnih deset Zlatnih arena na Filmskom festivalu u Puli.

BILA JE PRELEPA I TALENTOVANA Milena Dravić je oduzimala dah celoj Jugoslaviji, a u srcu je nosila tugu

Nakon ogromnog uspeha filma W.R. Misterije organizma, Milena je dobila ponudu da se slika za američko izdanje Plejboja, što je glatko i bez razmišljanja odbila. Međutim, njene fotografije su ipak osvanule u tom časopisu budući da su se urednici 1965. bavili glumicama iza gvozdene zavese i objavljivali njihove slike. Između ostalih, tu je bila i Milenina slika u muškoj košulji.

ZA BOLEST ZNALI SAMO NAJBLIŽI: Pokojna glumica nije želela sažaljenje
Pogledaj vesti o: Playboy

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.