Završeni Dani piva u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2010, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeni "Dani piva" u Zrenjaninu

ZRENJANIN -

Nastupom grupe "Santos Brothers" i Bore Đorđevića sa "Ribljom čorbom", na Žitnom trgu u Zrenjaninu, završeni su jubilarni, 25. po redu, "Dani piva".

Taj festival se održava već godinama i u okolnostima da Zrenjanin više nema pivaru koja je radila više decenija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Veselo i zabavno je do kasno sinoć bilo i na drugim trgovima i u glavnoj gradskoj ulici, gde su brojni muzički programi bili besplatni.

U mnoštvu događanja, bilo je programa za sve uzraste i ukuse.

Na toj smotri je 50.000 dinara dobio najbrži "pivopija" Robert Čilag, iako sa veoma dobrih pet sekundi i 71. desetinku nije uspeo da se približi davno postavljenom svetskom rekordu Slovaka Jurija Regulija, koji je na zrenjaninskom trgu iskapio litarsku kriglu za svega tri sekunde i 80 stotinki.

Ostaće zabeleženo da je na Žitnom trgu, proteklog vikenda, uz Prljavog inspektora Blažu i Kljunove, sa Kikijem Lesandrićem i Pilotima, kao specijalni gost, nenajavljeno, nastupio ministar Mlađan Dinkić.

Te subotnje večeri je bilo i najviše posetilaca.

Na prostoru stare gradske pijace, u Tiršovoj ulici su, uz izuzetno dobru i besplatnu banatsku hranu, pite i kolače i druge ponude u domaćoj koreografiji i običajima, posetioci čašćavani i besplatnim festivalskim programima i nastupima uvek rado viđenih muzičara poput Zvonka Bogdana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.