Zanimljiva imena istrage o Pantiću

Izvor: B92, 16.Jun.2011, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zanimljiva imena istrage o Pantiću

Beograd -- Istraga ubistva novinara Milana Pantića iz Jagodine obuhvatila bivšeg telohranitelja i ličnog vozača saveznog premijera Zorana Žižića, saznaje Blic.

Osim Žiižićevog telohranitelja, Milovana Žižića, istragom su bili obuhvaćeni i Dragan Marković Palma, jagodinski gradonačelnik, Jovan Stojanović, bivši direktor "Jagodinske pivare", Miodrag Nikolić Feman, vlasnik firme "Feman" i Tomislav Žižić, nekadašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << direktor "Jagodinske mlekare".

Uprava kriminalističke policije MUP-a Srbije aprila 2004. sačinila je dva izveštaja u koje je Blic imao uvid.

Iz njih se vidi šta je sve policija istraživala kako bi rešila ubistvo novinara Pantića, koji je ubijen udarcima tupim predmetom u glavu 11. juna 2001. godine u ulazu zgrade u Ulici Branka Radičevića, gde je živeo.

U tim izveštajima se navodi da je vođena istraga o izvesnom Miji Žižiću iz Beograda i njegovim kontaktima sa direktorima preduzeća u Jagodini, o kojima je ubijeni novinar kritički pisao.

Ispitivali su se i kontakti Mije Žižića sa Milovanom Žižićem, pripadnikom Saveznog MUP-a i telohraniteljom tadašnjeg premijera SRJ.

Inače, Milovan Žižić je prema operativnim podacima iz izveštaja kriminalističke policije neko vreme živeo u Jagodini.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Jagodina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.