Izvor: Blic, 09.Sep.2016, 06:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživajte u pivu i kobasicama na Oktoberfestu, po promotivnoj ceni

Ove jeseni krenite u avanturu zvanu Oktoberfest. Bićete smešteni na mirnoj lokaciji u Salcburgu u Austriji, a centar vaših dešavanja biće poseta glavnom gradu pokarajine Bavarske, gde se već skoro dva veka održava najpoznatiji festival piva u Evropi.

Ako danas napravite upit aranžman koji podrazumeva 2 noćenja sa doručkom i autobuski prevoz platićete 179 evra, umesto standardne cene od 199 evra po osobi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Bićete smešteni u hotelu "Haunspergerhof 3* u Salcburgu u Austriji, na mirnoj lokaciji između železničke stanice i starog dela grada, na pešačkoj udaljenosti od svih većih znamenitosti.

"Oktoberfest" je zaštitni znak nemačke pokrajine Bavarske, a sve je počelo velikom konjičkom trkom na svadbi prestolonaslednika Ludviga Bavarskog i princeze Tereze Saksonske, 1810. godine.

Zato se poljana, gde se održava festival zove "Terezine livade". Svake godine se popije na milione litara piva, jedu pečeni volovi, bele kobasice, kolenice, liciderska srca, mirisni slatkiši itd.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.