Izvor: Kurir, 19.Jun.2011, 09:54 (ažurirano 02.Apr.2020.)
UZ MALO VOLJE, JELO JE BOLJE!
Kvalitet jela koje jedemo zavisi i od načina na koji je spremljeno.
A da bi ono bilo još ukusnije, ponekad se moramo poslužiti malim trikovima kojih se pridržavaju i najbolji kuvari...
* Mleveno meso imaće mnogo bolji ukus ako u smesu umesto raznih začina stavite mleveni crni luk.
* Meso će biti hrskavo ako se tokom pečenja preliva pivom.
* Ako se sirće doda mesu, omekšaće ga. Ako se >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << doda hlebu i pecivu, oni će biti hrskavi, a i belanca će se lakše ulupati ako im dodate kašičicu sirćeta.
* Meso na roštilju će se ravnomernije peći ako se po ćumuru prospe šaka-dve krupne soli da bi se žar ujednačio.*Riblji file, kada se peče u rerni, imaće bolji ukus ako ga prekrijete limunovom korom i raznim začinskim biljem.
* Prilikom pripreme spanaća, ovo povrće treba obavezno oprati u hladnoj vodi i očistiti mu drškice. Kad se skuva, baciti vodu u kojoj se kuvalo i kratko potopiti spanać u hladnu vodu da bi sačuvao lepu zelenu boju. Nakon toga ga dobro ocediti, istisnuti višak tečnosti iz njega i spremiti na uobičajen način.
* Kad pripremate jela sa soja sosom, imajte u vidu da je slan i zato ga koristite oprezno.
* Morski plodovi imaju nizak sadržaj masti i malu energetsku vrednost. Međutim, lignje, račići i rakovi imaju visok sadržaj holesterola i zato ih povremeno treba konzumirati.
* Krofne će biti vazdušaste i upijaće manje masnoće prilikom prženja ako se u testo doda kašika sirćeta.