UZ MALO VOLJE, JELO JE BOLJE!

Izvor: Kurir, 19.Jun.2011, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UZ MALO VOLJE, JELO JE BOLJE!

Kvalitet jela koje jedemo zavisi i od načina na koji je spremljeno.

A da bi ono bilo još ukusnije, ponekad se moramo poslužiti malim trikovima kojih se pridržavaju i najbolji kuvari...

* Mleveno meso imaće mnogo bolji ukus ako u smesu umesto raznih začina stavite mleveni crni luk.

* Meso će biti hrskavo ako se tokom pečenja preliva pivom.

* Ako se sirće doda mesu, omekšaće ga. Ako se >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << doda hlebu i pecivu, oni će biti hrskavi, a i belanca će se lakše ulupati ako im dodate kašičicu sirćeta.

* Meso na roštilju će se ravnomernije peći ako se po ćumuru prospe šaka-dve krupne soli da bi se žar ujednačio.*Riblji file, kada se peče u rerni, imaće bolji ukus ako ga prekrijete limunovom korom i raznim začinskim biljem.

* Prilikom pripreme spanaća, ovo povrće treba obavezno oprati u hladnoj vodi i očistiti mu drškice. Kad se skuva, baciti vodu u kojoj se kuvalo i kratko potopiti spanać u hladnu vodu da bi sačuvao lepu zelenu boju. Nakon toga ga dobro ocediti, istisnuti višak tečnosti iz njega i spremiti na uobičajen način.

* Kad pripremate jela sa soja sosom, imajte u vidu da je slan i zato ga koristite oprezno.

* Morski plodovi imaju nizak sadržaj masti i malu energetsku vrednost. Međutim, lignje, račići i rakovi imaju visok sadržaj holesterola i zato ih povremeno treba konzumirati.

* Krofne će biti vazdušaste i upijaće manje masnoće prilikom prženja ako se u testo doda kašika sirćeta.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.