U OVOME je FAZON! Trik uz koji hrana ima dobar ukus i nakon pranja zuba

Izvor: Prva.rs, 24.Nov.2018, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U OVOME je FAZON! Trik uz koji hrana ima dobar ukus i nakon pranja zuba

Ako ste nakon pranja zuba popili sok od narandže, ledeni čaj ili pivo onda znate kako grozan ukus može da ima sve osim vode. Za to je kriv jedan od sastojaka zubne paste - natrijum lauril sulfat.
Taj deterdžentski deo paste za zube stvara penu prilikom trljanja četkicom da bi se ona lakše raširila po ustima, ali i povećava propusnost sluznice čime omogućuje i drugim hemikalijama da se lakše apsorbuju u organizam. Natrijum >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << lauril sulfat nalazi se i u omekšivačima, bojama, laksativima i insekticidima.
Odgovoran je za to što ukusni pupoljci nakon higijene registruju samo kisele i gorke ukuse tako što blokiraju receptore za slatko. Ali to nije sve – razbijaju fosfolipide, masne molekule koje grade membrane svih ćlije i čuvaju nas od toga da nas preplave gorki okusi.
Jedan od načina na koji doručak može da imati dobar ukus nakon jutarnje higijene je promena paste za zube. Odaberite onu koja na spisku sastojaka nema sodium lauril sulfat, odnosno SLS.
Izvor: Punkufer.hr

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.