Turisti zaprepašćeni: More preko noći promenilo boju, sada je crveno VIDEO

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 13:24

Turisti zaprepašćeni: More preko noći promenilo boju, sada je crveno VIDEO

Posetioci turističkog grada na jugozapadu Japana bili su iznenađeni kada su se juče probudili i otkrili da je inače kristalno čisto more postalo crveno nakon curenja u lokalnoj pivari.

Fotografije i video snimci na društvenim mrežama prikazuju crvenu vodu koja teče kroz reke i luku Nago na ostrvu Okinava. Grad je poznat po svom smaragdnom moru i peščanim plažama.

Lokalna pivara kaže da nema razloga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za brigu. Tvrde da je došlo do curenja na jednom od njihovih objekata i da promenjena boja ne predstavlja opasnost ni za ljude ni za morski život.

"Verujemo da je to uzrokovano curenjem propilen glikola - aditiva za hranu koji se nalazi u vodi za hlađenje koja se koristi za hlađenje fabričkih zgrada. Verujemo da je rashladna voda nabujala u reku kroz oluk za kišu, uzrokujući da more pocrveni", saopštila je pivara Orion.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.