Tulson pobedio sirenu i presudio Dudi i Krletu! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 07.Mar.2015, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tulson pobedio sirenu i presudio Dudi i Krletu! (VIDEO)

Neverovatni Amerikanac postigao je 25 poena u pobedi Unikahe nad Efesom, uključujući i šut za trijumf uz zvuk sirene - 93:90

Novi šok za Dudine Pivare! Istanbulski Efes izgubio je treću uzastopnu neizvesnu završnicu u Evroligi, a ovoga puta igrači Dušana Ivkovića pali su u Malagi gde ih je porazio fenjeraš grupe F Unikaha uz zvuk sirene - 93:90. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Dželat Turcima ovoga puta bio je na ovom meču svemogući Rajan Tulson koji je ubacio 25 poena, a što je najvažnije i trojku za trijumf preko Darija Šarića!

Osim Amerikanca, u redovima Unikahe istakao se i Jon Stefanson sa 15 pogodaka, dok je naš Stefan Marković upisao dva koša, tri skoka i četiri asistencije. S druge strane, Tomas Ertel je odigrao sjajan meč zabeleživši 23 poena, te po pet skokova i asistencija, dok je dojučerašnji sprski kapiten Nenad Krstić imao 14 poena i devet uhvaćenih lopti.

Španci su odmah ušli u šut i sa tri brze trojke Stefansona i Kuzminskasa došli su do rane prednosti koju su održali preko Golubovića, te su pred drugi kvartal stekli zalihu od sedam poena (22:15). Usledio je pravi šuterski obračun dva tima, odbrane su pale potpuno u drugi plan, ali se i ovoga puta Unikaha bolje snašla. Dok su Korkmaz i Krstić pogađali za Pivare, Grejndžer, Gabrijel i Tulson odgovarali su još jače koševima iza linije 6,75 i doneli timu Đoana Plaze veliki višak pred odlazak na odmor - 52:40.

Na startu drugog poluvremena Ivkovićev tim okrenuo je drugi list, Krstić i Ertel preuzeli su potpuno odgovornost u napadu, pridružio im se i Džening, pa se višak domaćih za tili čas istopio, a do kraja je bilo samo 10 minuta (63:60). Međutim, Rajan Tulson nije dozvolio gostima iz Turske da potpuno okrenu rezultat u svoju korist početkom četvrte deonice. Amerikanac je nizao koš za košem, ali su Šarić i Ertel uspeli da donesu prvu prednost Efesu od starta meča u 38. minutu (83:82). Stefanson i Tuslon vraćaju Unikahu u vođstvo sa linije penala, pa ekipa Dušana Ivkovića ulazi u sam finiš sa tri poena zaostatka. Neshvatljiv propust u odbrani Španaca omogućio je Tomasu Ertelu da praktično neometan pogodi trojku i sve je opet bilo na nuli sa manje od pet sekundi do kraja meča (90:90)! Delovalo je kao da su produžeci izvesni, ali... Na ovom meču svemogući Rajan Tulson presuđuje Efesu u trojkom preko Darija Šarića uz zvuk sirene i donosi svojoj ekipi tek drugi trijumf u Top 16 fazi - 93:90.

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

EVROLIGA: Tulson presudio Dudi, Olimpijakos nastavio sa pobedama (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 07.Mar.2015

U veoma zanimljivom meču odigranom u Malagi Unikaha je u poslednjoj sekundi savladala Anadolu Efes 93:90 u F grupi Top 16 faze Evrolige.. . Srpski trener Dušan Ivkvoić i njegovi “pivari” nemaju sreće. Anadolu Efes izgubio je i treći meč u neizvesnoj završnici kada je reč o Evroligi. Ovoga...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.