Tri osobe umrle od trovanja pivom u Brazilu

Izvor: RTS, 17.Jan.2020, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri osobe umrle od trovanja pivom u Brazilu

Tri osobe umrle su u Brazilu, a sumnja se da su se otrovale točenim pivom koje je sadržalo otrovnu hemikaliju koja se koristi u antifrizu i drugim proizvodima, saopštila je policija.
Žrtve su preminule zbog trovanja dietilen glikolom (DEG), čiji su tragovi pronađeni u rezervoaru za vodu koje je koristila pivara "Bejker", čija su zanatska piva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osvajala čak međunarodne nagrade, prenosi Rojters.
Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da se tragovi DEG pronađeni u osam različitih vrsta piva koje proizvodi "Bejker", zbog čega je pivara zatvorena.
Pivara je saopštila da sarađuje sa istražiteljima i da ne koristi DEG u prizvodnji, ali da koristi manje otrovnu hemikaliju - monoetilen glikol.
Policija je naredila i pretres kompanije koja pivaru snabdeva monoetilen glikolom.
Kako se navodi trovanje dietilen glikolom može da uzrokuje neurološke komplikacije, uključujući paralizu, komu i smrt.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

TRI OSOBE UMRLE OD TROVANJA PIVOM! Zapanjiće vas koju su otrovnu materiju našli u piću!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2020

Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da se tragovi DEG pronađeni u osam različitih vrsta piva koje proizvodi Bejker, zbog čega je pivara zatvorena...Tri osobe umrle su u Brazilu, a sumnja se da su se otrovale točenim pivom koje je sadržalo otrovnu hemikaliju koja se koristi u antifrizu i drugim...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.