Tamara najbolje toči pivo u Srbiji

Izvor: Blic, 14.Sep.2009, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tamara najbolje toči pivo u Srbiji

Novosađanka Tamara Živković pobedila je na takmičenju u točenju piva "Zlatna krigla", gde je bila najbolja među 20 barmena iz Beograda, Čačka, Niša i Novog Sada. Kao šampionka predstavljaće Srbiju na Svetskom takmičenju u točenju piva koje će se održati 29. oktobra u Njujorku.



Treće finale nacionalnog takmičenja u točenju piva održano je u Beogradu, a za titulu šampiona Srbije u točenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << piva nadmetalo se 20 barmena izabranih na regionalnim takmičenjima. Tročlani žiri ocenjivao je tehniku točenja i serviranja piva, ali i kreativnost barmena, komunikaciju sa publikom, eleganciju pokreta i šarm. Tamara Živković nastupala je ispred novosadskog kafića "Grafiti".

- Ovo je ogroman uspeh za mene, ali i za lokal iz kojeg dolazim. Za razliku od prošle godine kada sam zauzela treće mesto i imala veliku tremu, ovog puta bila sam smirena i koncentrisana. Sve sam dobro uradila, pa sam i očekivala da ću pobediti - kaže Živkovićeva.

Da bi čaša piva bila dobro natočena, barmen mora da pravilno uradi svih devet koraka pripremanja čaše, točenja i serviranja.

- Svaki korak se posebno ocenjuje, a veoma je bitno sve dobro uraditi zato što postupak točenja utiče na strukturu i kvalitet piva. Ono koje je loše natočeno ima više gasa u sebi, pa je samim tim mutnije i ima gorak ukus - priča Živkovićeva.

Kao pobednica nacionalnog takmičenja, Tamara Živković moraće da prođe posebne treninge pred Svetsko takmičenje u točenju piva 29. oktobra u Njujorku, gde će se nadmetati sa kolegama i koleginicama iz 32 zemlje. Pobednik tog takmičenja će u 2010. godini tri meseca provesti putujući svetom i obučavajući druge barmene pravilnom točenju piva.

- Očekujem uspeh na takmičenju u Njujorku. Tremu od nastupa i dalje nemam, ali svakako mi neće biti svejedno. Međutim, proći ću posebne treninge, pa se nadam da ću i tamo natočiti čašu savršenog piva - kaže Živkovićeva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.