Takmičenje kućnih pivara u petak i subotu na Štrandu

Izvor: Radio 021, 17.Sep.2018, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Takmičenje kućnih pivara" u petak i subotu na Štrandu

Klub Pivara Novi Sad organizuje treće po redu internacionalno "Takmičenje kućnih pivara", koje će biti održano 21. i 22. septembra u klubu "Kapetan Barni" na Štrandu.

Pored takmičarskog dela, posetioce očekuje i muzički program tokom kog će nastupiti Josip A Lisac, Zbogom Brus Li, FunktastiCoalition, a ulaz na takmičenje je besplatan, kao i ulazak na Štrand u tom periodu.

Do 27. avgusta, do kada je trajao konkurs, prijavili su se takmičari  >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << iz Srbije, ali i drugih država kao što su Poljska, Slovačka, Francuska, kao i takmičari širom regiona. Takmičenje će biti podeljeno u pet kategorija (APA, Porter/Stout, IPA, Pale Lager, Pšenično), a pobednike će izabrati internacionalni žiri, sastavljan od članova iz Poljske, Slovačke, Srbije i Hrvatske.

Specifično za ovo takmičenje jeste to što se ne takmiče afirmisane pivare, već takmičari koji u kućnim uslovima prave pivo sa domaćim sastojcima. "Iako u našoj zemlji još uvek nije dovoljno napredovao ovaj vid pivarstva, interesovanje za pravljenje domaćeg kraft piva je u porastu, te je ova manifestacija od velikog značaja za rast i popularizaciju još uvek mladog, zanatskog pivarstva", kažu organizatori, uz poziv zainteresovanim Novosađanima da dođu, ponesu kupaći i uživaju u različitim ukusima piva, dobroj klopi i muzici na plaži.

Za detaljnije informacije posetite Fejsbuk stranicu Klub pivara Novi Sad.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.