Suzavac na Bregovićevom koncertu u Korči

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2021, 00:05

Suzavac na Bregovićevom koncertu u Korči

Na koncertu muzičara i kompozitora Gorana Bregovića na Festivalu piva u albanskom gradu Korča večeras je bačen suzavac, javlja portal Faktor.al.

Zbog suzavca mnogi posetioci, pre svega žene, deca i stariji napustili su koncert, a jednoj osobi pružena je medicinska pomoć.

Koncert je održan uz prisustvo nekoliko hiljada gledalaca, uz stroge mere bezbednosti, prenela je Koha.

Na obezbeđenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koncerta bilo je angažovano više od 200 policajaca, od kojih je većina bila oko bine, dok su ostali raspoređeni na glavnim gradskim ulicama.

Hotel u kome Bregović boravi takođe čuvaju brojne policijske i civilne snage.

Broj posetilaca bio je smanejn u odnosu na prethodne četiri večeri festivala, takođe iz bezbednosnih razloga, a gledaoci nisu mogli da unesu flaše, kao ni druge predmete, pogotovo od metala.

Jedan od hitova koje je Bregović izveo bio je i "Roka mandoljina", prenosi Kljan Kosova.

Vest da će Bregović nastupiti danas na Festivalu piva u Korči na jugoistoku Albanije izazvala je talas negativnih napisa u medijima na Kosovu, podseća Koha.

Pokrenuta je i onlajn peticija protiv njegovog učešća na tom događaju, koju je do sada potpisalo oko 6.000 ljudi.

U peticije se kaže da je Bregović "inspirator genocida na Kosovu" i da je njegova pesma "Kalašnjikov", kako se navodi, "srpskim paravojnim formacijama poslužila kao inspiracija za činjenje zločina na Kosovu".

Mnogi muzičari sa Kosova i iz Albanije takođe su se povukli sa festivala.

Zbog Bregovićevog koncerta ranije je održan i protest u Korči, a pojedini mediji sa KiM izvestili su da su se na njemu okupile četiri osobe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Suzavac na koncertu Gorana Bregovića u Albaniji

Izvor: RTS, 23.Avg.2021

Policija je u albanskom gradu Korča uhapsila osam osoba osumnjičenih da su umešani u bacanje suzavca na koncertu Gorana Bregovića u tom gradu. Pokrenut je krivični postupak protiv mladića iz Tirane, odranije poznatog policiji, koji je bacio suzavac. Zbog istog slučaja pokrenut je i postupak...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.