Sertić: BIP je bankrotirao

Izvor: B92, 20.Okt.2015, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sertić: BIP je bankrotirao

Ministar privrede Srbije Željko Sertić izjavio je da je Beogradska industrija piva (BIP) prošle sedmice bankrotirala na predlog stečajnog upravnika.

"Stečajni upravnik je prošle sedmice predložio, a sud prihvatio da BIP ide u bankrotstvo. U tom procesu će se sad odrediti šta kome pripada, napraviće se vrlo jasna lista imovine, opreme, prava koja pripadaju preduzeću", rekao je Sertić novinarima u Skupštini Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je istakao da dve trećine objekata na lokaciji BIP-a već pripadaju Direkciji za imovinu Srbije.

"BIP kao kompanija nije vlasnik najvećeg dela prostora u kome je, i to će kroz stečajni postupak biti definisano", rekao je srpski ministar privrede i ponovio da je Direkcija za imovinu Srbije vlasnik 70 odsto prostora te kompanije.

Prema rečima Sertića, postupak prodaje imovine BIP-a biće javan, a kako će se obavljati, zavisiće od stečajnog upravnika i stečajnog sudije.

Povodom zahteva manjinskih akcionara, on je ponovio da im je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić jasno rekao da im daje vreme da urade šta tvrde da mogu i da je njihov protest bio pokušaj da se dobije nešto što nije realno.

"Imamo dokument u kome Agencija za privatizaciju obaveštava da BIP ne može da bude prodat kroz model prodaje kapitala. Tu se ne radi o bilo čijoj volji, već zakon definiše pravila i propisuje šta morate da imate od dokumetnacije i procedure", rekao je Sertić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sertić: Ne verujem da će biti promenjena odluka o smenjivanju Šubare

Izvor: Blic, 20.Okt.2015

Ministar privrede Srbije Željko Sertić izjavio je da je danas je dobio obrazloženje dosadašnjeg direktora Agencije za privatizaciju Ljubomira Šubare na odluku da bude udaljen sa te funkcije...Sertić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je obavešten da je u Ministarstvo privrede "pre pola...

Nastavak na Blic...

Srbija dobija Razvojnu agenciju

Izvor: Večernje novosti, 20.Okt.2015

PODSTICANjEM direktnih ulaganja, povećanjem izvoza i unapređenjem konkurentnosti preduzeća ubuduće će se baviti Razvojna agencija Srbije. Ona će za najviše četiri meseca preuzeti dosadašnje poslove Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) i Nacionalne agencije za regionalni razvoj...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.