Radnici Vršačke pivare protiv likvidacije firme

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2011, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Vršačke pivare protiv likvidacije firme

VRŠAC -

Radnici Vršačke pivare u stečaju protestovali su danas ispred Privrednog suda u Pančevu zahtevajući da ta institucija dozvoli dalji rad njihovog preduzeća.

Tridesetak radnika i rukovodstvo pivare tvrde da je stečajni sudija nedavnom odlukom da ne potpiše troškovnik tog preduzeća praktično zaustavio proizvodnju.

"Time se ide na ruku najmanjem poveriocu, komunalnom preduzeću '2. oktobar' iz Vršca koje je, iako potražuje svega 0,18 odsto duga pivare, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zatražilo likvidaciju naše firme i naplatu dugovanja", izjavio je tehnički direktor Vršačke pivare Ivan Stanić.

Svi ostali poverioci i Agencija za privatizaciju su uz nas i podržavaju nastavak proizvodnje, rekla je generalna direktorka Vršačke pivare Ljiljana Dobrosavljević.

Ona je kazala da pivara posluje dobro i isplaćuje zarade redovno.

Kako je istakla, bio bi presedan da Privredni sud donese odluku o likvidaciji na osnovu preduzeća koje je manjinski poverilac. Ona je dodala da je šezdeset porodica radnika pivare ugroženo mogućom likvidacijom.

Dobrosavljevićeva je ocenila da motiv zahteva za likvidaciju može biti lokacija pivara koja je u centru Vršca, njen restoran "Pivnica" i veliki magacini koje poseduje.

U Privrednom sudu niko nije hteo da primi direktorku Vršačke pivare i predstavnike sindikata preduzeća, već im je poručeno da dostave pisani zahtev za prijem uz navođenje razloga, pa će im biti odgovoreno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Vršačkoj pivari neće likvidaciju

Izvor: B92, 19.Mar.2011, 13:50

Vršac -- Radnici Vršačke pivare u stečaju protestovali su ispred Privrednog suda u Pančevu zahtevajući da ta institucija dozvoli dalji rad njihovog preduzeća...Tridesetak radnika i rukovodstvo pivare tvrde da je stečajni sudija nedavnom odlukom da ne potpiše troškovnik tog preduzeća praktično...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.